Į keistą situaciją pateko Baltarusijos jaunimo rinktinė, pirmadienį pradėjusi treniruočių stovyklą.

Vietoj planuotų kontrolinių rungtynių su Lietuva ir Europos jaunimo čempionato atrankos akistatos su Kipru žais treniruočių pobūdžio rungtynes su BATE ir Minsko „Isloč“ ekipomis.

Baltarusijos U21 ekipa birželio 8 dieną turėjo sužaisti kontrolines rungtynes su Lietuvos U21 rinktine, tačiau po gegužės 23 d. Europą pašiurpinusių Minsko veiksmų prievarta nutupdant lėktuvą su opozicijos aktyvistu Ramanu Pratasevičiumi, LFF suskubo atšaukti tiek nacionalinės komandos, tiek jaunimo rinktinės kontrolinį susitikimą Baltarusijoje.

Gegužės 31 d. tapo aišku, jog Baltarusijos U21 rinktinė apskritai neturės jokių oficialių rungtynių iki pat rudens.

Gegužės 28 d. Kipras uždraudė Baltarusijos lėktuvams patekti į Kipro oro erdvę, o Kipro – į Baltarusijos teritoriją. Tad su abiejų šalių federacijomis bendravusi UEFA nusprendė jaunimo akistatą, kuri turėjo vykti birželio 5-ąją, nukelti į 2022 birželio 1 dieną.

Rudenį Baltarusijos jaunimo rinktinė turės sužaisti 6-ias rungtynes: priimti Islandiją, keliauti į Portugaliją, taip pat dukart sužaisti su Graikija ir Lichtenšteinu. Kaip pažymi portalas Tribuna.com, logistikos klausimai lieka atviri.

„Žinoma, mačo perkėlimas su Kipru nėra malonus. Mes ruošėmės, tačiau įtakos turėjo ne nuo mūsų priklausančios aplinkybės. Reikia ruoštis kitam atrankos „langui“, – portalui Tribuna.com teigė U21 rinktinės strategas Sergejus Jasinskis, atskleidęs, kad vietoj tarptautinių kovų jo auklėtiniai sužais treniruočių pobūdžio rungtynes su BATE ir „Isloč“ ekipomis.

„Būtų stebuklas, jei federacija būtų radusi mums varžovą. Per savaitę sunku rasti oponentą, niekas negalėjo“, – teigė rinktinės strategas.

Tribuna.com atskleidžia, kad Kiprui uždraudus skrydžius į Baltarusija, jaunimo rinktinė ieškojo galimybių keliauti per Stambulą ar Maskvą, tačiau skrydžiui per Turkiją trūko bilietų, o skrendant per Rusiją reikalingos vizos, kurių paruošimas truktų apie savaitę.

Tuomet Kipro futbolo federacija kreipėsi į UEFA, prašydama padėti sprendžiant keblų klausimą. Organizacija nusprendė rungtynes perkelti į 2022-uosius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)