Nugalėtojas paaiškėjo po vienintelio įvarčio, kurį antrame kėlinyje po greitos atakos pelnė Henri Anieras.

Po dvikovos šeimininkų treneris Valdas Urbonas teigė, jog komandai tam tikromis akimirkomis pritrūko žaidėjų, kurie galėtų sukurti didesnį pavojų priekyje bei prisidėti prie komandos kūrybos.

„Aišku, liūdna konstatuoti faktą, kad namuose pralaimėjome tokias rungtynes. Nesužaidėme gerų rungtynių, bet manau, kad sukūrėme pakankamai šansų, galimybių tam, kad pasiektume įvartį. Manau, žiūrint į žaidimą, rezultato prasme buvome nusipelnę šiek tiek daugiau. Tas įvarčio ieškojimas yra užsitęsęs, turėjome ir šiandien gerų progų, Justo Lasicko ir Karolio Laukžemio, bet neužtikrintumas užbaigimo fazėje apsunkina visą situaciją.

Pabaigoje norėjosi daugiau intensyvumo priekyje, bet tai mums sekėsi sudėtingai, kokybės organizuojant žaidimą nebuvo. Atsirado klaidos, nuovargis, pasijautė tokių žaidėjų kaip Gratas Sirgėdas ar Paulius Golubickas netektis“, – akcentavo strategas.


Nepaisant pralaimėjimo, treneris tikino, kad rungtynėse su Latvija taip pat reikės kautis dėl pergalės.

„Mes neturime kito kelio, dabar negalime nuleisti rankų ir pabėgti nuo atsakomybės. Laiko daug nėra, kaip ir prieš šias rungtynes, bet tai neatleidžia mūsų nuo atsakomybės.

Turėsime ieškoti rezervų, rotuoti žaidėjus, nes dalis jų šiai dienai nėra pasiruošę dvejoms rungtynėms per tris dienas. Norėčiau, kad dėtume maksimalias pastangas, o kaip bus – matysime“, – teigė V. Urbonas.

Penktadienį jo auklėtiniai Rygoje susitiks su Latvija, o turnyrą užbaigs Estijos ir Latvijos akistata Taline birželio 10 d.

Lietuva istorinį Baltijos taurės trofėjų paskutinį kartą laimėjo 2010 metais. Kas dvejus metus rengiamame kontroliniame turnyre pastaruosius keturis sykius iš eilės triumfavo latviai.

Birželio 8 d. lietuviai dar sužais draugišką mačą Leganese su Europos čempionatui besirengiančia Ispanijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)