„Copa America“ startas numatytas jau birželio 11 dieną, o kur vyks varžybos, taip ir nežinoma. Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) pranešė, kad dėl prastos pandeminės situacijos šalyje Argentina negalės būti turnyro rengėja. Būtent ši Sidabrinė respublika turėjo priimti artėjantį čempionatą, kai tokia teisė dėl jau ilgiau nei mėnesį besitęsiančių aršių neramumų ir daugiatūkstantinių protestų buvo atimta iš Kolumbijos.

Laikas spaudžia, o kas taps naująja „Copa America“ šeimininke, kol kas neaišku. CONMEBOL pirmadienį rinksis į skubų pasitarimą, kuriame nagrinės šalių, parodžiusių susidomėjimą kandidatūras, ir spręs dėl turnyro likimo.

Nugalėtojų titulą šiemet gins Brazilija, o iš viso kausis dešimt rinktinių, padalintų į dvi grupes po penkias komandas. Favoritais laikomi tie patys brazilai, argentiniečiai, kolumbiečiai, urugvajiečiai ir čiliečiai.

Įdomu, kad „Copa America“ istorija – turtingesnė net už Pasaulio čempionato. Pirmosios Pietų Amerikos žemyno pirmenybės vyko dar 1916 metais, o inauguracinė Pasaulio taurė – 1930-aisiais. Daugiausiai kartų – net 15 – „Copa America“ triumfavo Urugvajus. 14 sykių čempione tapo Argentina, 9-is – Brazilija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)