Lydimas 6000 aistringai savo komandą palaikiusių „Chelsea“ fanų sekmadienį Porto mieste UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurę savo rankose į viršų kėlė Thomo Tuchelio auklėtiniai. Virš 14 tūkst. žiūrovų akivaizdoje „Chelsea“ finale 1:0 nugalėjo Anglijos čempionus „Manchester City“ futbolininkus.

Vienintelį pergalingą įvartį 42-ą min. pelnė Kai Haveritzas.


„Nežinau, ką turėčiau pasakyti. Ilgai to laukiau. Norėčiau padėkoti savo šeimai, tėvams, močiutei ir savo draugei. Aš dėl šio momento dirbau 15 metų. Pamačiau skylę gynyboje ir po perdavimo ėmiau bėgti. Man pasisekė, kad kamuolys prasprūdo pro vartininką apačioje, o toliau kas vyko... trūksta žodžių, – sakė rungtynių didvyris. – Man tai buvo vaikystės svajonės išsipildymas. Nuo 5 ar 6 metų prisimenu visus Čempionų lygos finalus. O dabar stoviu čia su savo šeima stadione, o mano močiutė stebėjo rungtynes iš namų. Jiems aš esu dėkingas už viską. Tai neįtikėtinas jausmas“.

„Jis buvo toks ramus. Ir ne tik tai. Jis bėga kaip išprotėjęs, jis to nusipelnė“, – spaudos konferencijoje apie K. Haveritzą kalbėjo „Chelsea“ komandos kapitonas Cesaris Azpilicueta.

Duodamas interviu K. Haveritzas pagautas emocijų nusikeikė tiesioginiame eteryje, dėl ko žurnalistui teko atsiprašinėti televizijos žiūrovų:

Praėjusiais metais dar prie Paryžiaus „Saint-Germain“ komandos vairo stovėjęs ir Čempionų lygos finale Miuncheno „Bayern“ nusileidęs Th. Tuchelis šįkart šventė pergalę džiūgaudamas kartu su savo šeima.

„Dalintis su visais šiuo iškovotu trofėjumi yra nuostabu. Mes tai padarėme. Vau! Aš toks dėkingas, kad antrąkart pasiekiau finalą. Pernai jaučiausi kitaip. Dabar galėjau jausti, kaip artėja laiminga atomazga. Mes ir anksčiau jutome, kad laimėsime. Iš tikrųjų jaučiuosi tarsi kino filme. Čia yra mano vaikai, mano žmona ir mano tėvai. Mano močiutė žiūrėjo finalą namie, o jai jau virš 90 metų. Visa tai dėl jų ir dėl visų mūsų fanų“, – emocionaliai kalbėjo 47 metų strategas iš Vokietijos.

Th. Tuchelis prisiminė komandos duotą pažadą sau: „Tvirtai su žaidėjais nusprendėme laimėti šį finalą. Norėjome būti akmeniu varžovų bate kiekvienoje situacijoje. Drąsinome vieni kitus, įkvėpėme, palaikėme ir stengėmės būti labai pavojingi. Aikštėje virė fiziškai kieta kova, todėl turėjome vieni kitus palaikyti“.

Vokietis įveikė savo oponentą Pepą Guardiolą trečią kartą iš eilės – prieš tai šį sezoną „Chelsea“ nugalėjo „Manchester City“ FA taurėje ir „Premier“ lygoje.

Nepaisant šimtų milijonų investicijų į komandą, penktus metus „Manchester City“ treniruojantis P. Guardiola vis dar nelaimėjo Čempionų lygos trofėjaus.

„Padariau viską, ką galėjau. Tai buvo geriausia, galėjau priešpastatyti varžovams. Prieš „Lyon“ ir „Borussia“ taip pat pats rinkausi, viskas tuomet pavyko, – kalbėjo po dvikovos P. Guardiola. – Turėjome gerų progų, tačiau įvarčio įmušti nepavyko. „Chelsea“ labai gerai gynėsi. Tokiais atvejais reikia įkvėpimo, o jo mes kaip tik ir neturėjome. Nepaisant visko, sezonas buvo nuostabus. Žaisti finale buvo svajonė ir šiam klubui tai pavyko pirmą kartą“.

„Chelsea“ puolėjas Timo Werneris pastebėjo, kad su K. Haveritzu nuo pat pradžių kalbėjo, jog atvyko į Porto ne dėl to, kad būtų antri, o kad taptų čempionais: „Gal šis sezonas ir nebuvo geriausias, tačiau vienos rungtynės padarė jį sėkmingu – laimėjome titulą. Viskas susidėjo iš mažų momentų. Įvartis buvo nuostabus, o „City“ turėjo problemų gindamiesi nuo mūsų įsiveržimų į baudos aikštelę. Antrame kėlinyje viskas atsirėmė į valią – turime laimėti ir viskas“.

Jis pabrėžė ir Th. Tuchelio indėlį į komandą. „Kai atėjo Th. Tuchelis, mums nekaip sekėsi, buvo pralaimėjimai „Premier“ lygoje, niekas rimtai nevertino mūsų šansų Čempionų lygoje prieš Madrido „Atletico“. Tačiau mus susitelkėme, tapome vieninga komanda. Galbūt individuliai – ne visuomet geresnė komanda. Tačiau turėjome daug jaunų žaidėjų potencialo, kuriuos Th. Tuchelis ugdė, derindamas su gynybos stiprinimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)