LFF vadovai savo ketinimus su UEFA aptarė Porto mieste (Portugalija), kur šeštadienį nugriaudės Čempionų lygos finalas.

„UEFA šią problemą žino ir girdi mūsų poziciją, gerbia ją ir palaiko. Pasakėme, kad nenorime žaisti nei su nacionaline, nei su jaunimo rinktine.

Dabar bendromis pastangomis ieškosime kitų varžovų draugiškoms rungtynėms. Pradžioje – Europoje, o paskui gali tekti vėl dairytis po visą pasaulį, panašiai kaip prieš dvejus metus, kai žaidėme su Naująja Zelandija“, – Delfi penktadienį sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Anot jo, kitos nacionalinės federacijos taip pat palaiko lietuvių poziciją, tiesa, pačios Baltarusijos atstovai savo nuomonės šiuo klausimu dar neišreiškė, nes neapsilankė nei Gdanske (Lenkija), kur trečiadienį buvo žaidžiamas Europos lygos finalas, nei Porto.

Komentuoti šią temą Baltarusijos futbolo federacija atsisakė ir savo šalies žiniasklaidai.

Ateinantį rudenį pasaulio čempionato atrankos dvikovas Minske turėtų žaisti Velsas, Belgija ir Čekija. Taip pat suplanuotos kontrolinės baltarusių rungtynės namuose su Azerbaidžanu bei Siera Leone.

„Manau, UEFA priims atitinkamus sprendimus ir platesniu mastu“, – apie galimas tarptautinio tvarkaraščio korekcijas sakė E. Stankevičius.

Primename, kad atsisakyti kelionių į Minską LFF nusprendė po to, kai praėjusį sekmadienį Baltarusijos sostinėje buvo nutupdytas į Vilnių skridęs lėktuvas, o juo keliavęs informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas Romanas Protasevičius – areštuotas kartu su drauge.

Gianni Infantino, Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius

„Sunku įsivaizduoti, kad XXI amžiuje gali dėtis tokie dalykai. Praėjusį lapkritį jau buvome Minske, matėme, kad situacija įkaitusi. Nebuvo labai didelio noro kažkur vaikščioti po miestą, net negavome leidimo išeiti iš viebučio.

Stengiamės koncentruotis į futbolą, bet akivaizdu, kad situacija ten nėra normali. Sekmadienio įvykiai rodo, kad kuo toliau, tuo daugiau staigmenų galima laukti. Ir nereaguoti į tuos įvykius nevalia. Aišku, rungtynės numatytos tik lapkritį – dar toli. Bet manau, kad mes tikrai surasime kitą varžovą, o jeigu ne, geriau jau visai nežaisti nei palaikyti sportinius santykius su šalimi, kur dedasi tokie dalykai“, – ketinimą atšaukti rungtynes su baltarusiais prieš tai palaikė Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas.

Kitą mėnesį jo auklėtinių laukia trys dvikovos: tradiciniame Baltijos taurės turnyre lietuviai žais su Estija (birželio 1 d.) ir Latvija (birželio 4 d.), o birželio 8 d. stos į kontrolinę akistatą su Europos čempionatui besirengiančia Ispanijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)