„Manchester United“ ir „Villarreal“ dvikova UEFA Europos lygos finale buvo neįtikėtinai įtempta ir ilga – nepavykus išsiaiškinti nugalėtojo per pagrindinį dvikovos laiką ir pratęsimą, visi 22 aikštėje buvę žaidėjai stojo prie 11 m baudinio žymos.

Nepasisekė „Manchester United“ vartininkui Davidui De Gea. Ispano smūgį atrėmė Geronimo Rulli ir „Villarreal“ pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo tokio kalibro trofėjų.

Keletą progų įvarčiui pelnyti per rungtynes turėjęs, bet jų nerealizavęs M. Rashfordas iš karto po rungtynių suskaičiavo mažiausiai 70 rasistinio pobūdžio žinučių socialiame tinkle „Twitter“.

Per pastaruosius metus kova prieš rasinį užgauliojimą pagarsėjęs puolėjas pasakojo, kad tarp jį užsipuolusių asmenų buvo ir mokytojas, ir fanas, teigęs, kad futbolininkas „nusipelno“ visų tų įžeidimų, nes tiesiogiai atsako už prastą apviltų sirgalių nuotaiką.

„Mažiausiai 70 rasistinių užgauliojimų suskaičiavau savo socialinio tinklo paskyroje, – rašė pats M. Rashfordas „Twitter“. – Tiems, kurie nori, kad pasijusčiau dar prasčiau nei jaučiuosi, sėkmės stengiantis“.

Vėliau futbolininkas pridūrė: „Mane labiau siutina tai, kad vienas iš fanų, palikęs mano paskyroje kalną beždžionių emocinių paveikslėlių, yra matematikos mokytojas. Ir jis moko vaikus! Jo profilis viešai prieinamas. Liūdna, kad jis gali taip nevaržomai įžeidinėti be jokių pasekmių“.

Į šį M. Rashfordo įrašą sureagavo ir „Manchester United“ klubas, pasmerkęs tokį fanų elgesį. „Po Europos lygos finalo mūsų žaidėjai sulaukė rasistinio išpuolio. Jei pamatysime bet kokią įžeidimų ar diskriminacijos formą, praneškite apie tai“, – teigiama klubo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)