Rajko Mitičiaus stadione Belgrade vykusiose finalo rungtynėse „Crvena Zvezda“ savo pranašumą įrodė tik po 11 metrų baudinių serijos, kurią laimėjo 4-3.

Būtent šios serijos metu vos nekilo muštynės – į netradiciškai pasibaigusį konfliktą įsivėlė baudinį prieš kelias sekundes realizavęs „Crvena Zvezda“ puolėjas Nikola Krstovičius ir patyręs „Partizan“ vartų sargas Vladimiras Stojkovičius.

Pažymėtina, kad amžiaus skirtumas tarp šių dviejų futbolininkų – 16 metų. Juodkalniečiui N. Krstovičiui šiuo metu yra 21-eri, o serbui V. Stojkovičiui – 37-eri.

Po efektingai realizuoto baudinio N. Krstovičius provokuojamai prisiartino prie vartininko, o šis „neliko skolingas“ – rankoje laikydamas kamuolį įrėmė jį į varžovo veidą.

„Crvena Zvezda“ puolėjas dramatiškai krito ant žolės, o beįsiplieskiantį stambesnį konfliktą žaibiškai teko malšinti teisėjams. Geltona kortelė po šio incidento buvo parodyta tik vartininkui.

Visgi tai dar nebuvo absurdiškų ir gėdingų veiksmų aikštėje pabaiga. Pralaimėjusiam vartininkui V. Stojkovičiui traukiantis nuo vartų, link jų švęsdami bėgo „Crvena Zvezda“ futbolininkai. Vienas iš jų – 28-erių gynėjas Marko Gobeljičius – stabtelėjo ties varžovu, tiesiai prieš jį nusimovė savo šortus ir išskėtė į šalis rankas.


Galima prisiminti, kad prieš keletą metų tas pats M. Gobeljičius per Čempionų lygos atrankos rungtynes šiurkščiai traumavo Marijampolės „Sūduvos“ žaidėją Vaidą Slavicką – lietuviui lūžo koja, o serbas buvo išvytas iš aikštės.

Pabaigai – dar vienas keistas faktas apie finalą, galimai susijęs su M. Gobeljičiaus poelgiu. Įvykių epicentre atsidūręs vartininkas V. Stojkovičius žurnalistams prieš rungtynes buvo pareiškęs: „Išprievartaukite mane, jeigu mes pralaimėsime“.

„Crvena Zvezda“ taurę iškovojo 4 kartą klubo istorijoje ir tai padarė po 9 metų pertraukos. „Partizan“ savo trofėjų kolekcijoje turi 7 tokio tipo laimėjimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)