32 metų puolėjas iš Lenkijos prieš šias rungtynes Vokietijos čempionate buvo įmušęs 40 įvarčių. Tiek pat kartų 1971-1972 m. sezone buvo pasižymėjęs ir legendinis vokietis Gerdas Mulleris. R. Lewandowskis rekordinį įvartį medžiojo faktiškai iki paskutinės minutės. Jau pirmame kėlinyje „Bayern“ pelnė 4 įvarčius, tačiau puolėjui nepavyko pasižymėti. Tačiau jis nenuleido rankų ir 90 min. pagaliau pasiekė savo tikslą. Paskutiniu smūgiu nuginklavęs varžovų vartus saugojusį tautietį Rafalą Gikiewiczių R. Lewandowskis paliko naują įrašą „Bundesliga“ rekordų knygoje.

Per 27 rungtynes Vokietijos čempionate R. Lewandowskis be įvarčio aikštę paliko tik keturis kartus, bet penkiose rungtynėse jis pelnė 3 arba daugiau įvarčių. Artimiausius konkurentus snaiperių lenktynės „Bayern“ puolėjas aplenkė daugiau nei užtikrintai. Antroje vietoje finišavęs Frankfuto „Eintracht“ puolėjas Andre Silva pelnė 28, o trečias likęs Dortmundo „Borussia“ puolėjas Erling Haaland – 27 įvarčius.

Iš viso šį sezoną visose varžybose R. Lewandowskis pasižymėjo 48 įvarčiais, o jo atstovaujama Miuncheno „Bayern“ ekipa devintą kartą iš eilės iškovojo Vokietijos čempionų taurę.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)