Centrinėse Anglijos „Premier“ lygos turo rungtynėse į „Stamford Bridge“ stadioną grįžę maždaug 8 tūkst. sirgalių išvydo savo numylėtinių pergalę prieš „Leicester City“ 2:1 (0:0).

Ji leido „Chelsea“ (67 taškai) pakilti į trečią vietą, laipteliu žemiau nustumiant tuos pačius „lapinus“ (66 tšk.).

Tiek vieną, tiek kitą komandą dar gali pasivyti ir iš geriausių ketverto išstumti rungtynėmis mažiau sužaidęs „Liverpool“ (63 tšk.), kuriam iki pirmenybių pabaigos lieka du turai.


Antradienį šeimininkams pirmame kėlinyje nepavyko išnaudoti aikštėje turėto pranašumo – du Timo Wernerio įvarčiai buvo neįskaityti dėl nuošalės bei žaidimo ranka, dar kelis kartus sutrukdė vartininkas Kasperas Schmeichelis.

Vis dėlto antroje susitikimo dalyje „Chelsea“ daug laiko neprireikė: po kampinio pasižymėjo Antonio Rudigeris, 11 m baudinį realizavo Jorginho.

Tiesa, 76-ą min. po keitimo pasirodęs Kelechi Iheanacho sušvelnino skirtumą ir palaikė įtampą Londone iki mačo pabaigos, kuri prasiveržė masiniu susistumdymu paskutinėmis minutėmis.

Thomaso Tuchelio auklėtiniams pavyko pasiekti revanšą po nesėkmės praėjusį savaitgalį FA taurės finale – tuomet „Leicester City“ laimėjo 1:0.

Šįkart „aristokratų“ pergalę apkartino N'Golo Kante sužaidus vos pusvalandį patirta trauma.

Kitose rungtynėse nugalėtojų titulą jau užsitikrinęs ir taip pat Čempionų lygos finalo laukiantis „Manchester City“ leido sau išvykoje pralaimėti vienam autsaiderių „Brighton“ 2:3 (1:0).

Nors Ilkay Gundoganas jau 2-ą min. išvedė svečius į priekį, netrukus situaciją komplikavo Joao Cancelo parodyta raudona kortelė, vėliau ir tas pats I. Gundoganas patyrė traumą.

Nepaisant to, antro kėlinio pradžioje Josepo Guardiolos auklėtinių persvarą padidino Philas Fodenas.

Vis dėlto šeimininkai atsakė Leandro Trossardo, Adamo Websterio bei Danielio Burno įvarčiais ir pirmą kartą „Premier“ lygoje įveikė „Manchester City“.

Nors ir skambi, pergalė nieko nereiškia ir „Brighton“, kuris jau anksčiau buvo užsitikrinęs saugų atotrūkį nuo Londono „Fulham“, „West Bromwich Albion“ ir „Sheffield United“ ekipų, atsisveikinsiančių su aukščiausiu divizionu.

Nepersistengė ir antrą poziciją antradienį užsitikrinęs „Manchester United“. Ole Gunnaro Solskjaero auklėtiniams pakako ir taško, kuris buvo pelnytas namuose 1:1 sužaidus su „Fulham“. Puikų įvartį šeimininkams smūgiu iš daugiau nei 30 m atstumo pelnė Edinsonas Cavani.


Dar viename mače „Leeds United“ svečiuose po Patricko Bamfordo ir Tylerio Robertso tikslių smūgių 2:0 įveikė „Southampton“ ir palypėjo ant aštunto laiptelio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)