Svečiuose rungtyniavę raudonieji jau pirmame kėlinuke atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. 15-ą susitikimo minutę po Costos Pereiros perdavimo pasižymėjo kamuolį į vartų tinklą nukreipęs Velso rintkinės krašto puolėjas Halas Robsonas-Kanu.

Atstatyti lygybę „Liverpool“ sugebėjo jau pirmame kėlinyje. 33-ią minutę senegalietis Sadio Mane įsirašė rezultatyvų perdavimą, kurį tokiu pavertė legionierius iš Egipto Mo Salah.

Visgi disciplinuotai gynęsi šeimininkai sugebėjo likusią rungtynių dalį neleisti svečiams primesti savojo žaidimo. Priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje žengiantys ir su viltimis išlikti „Premier“ lygoje jau atsisveikinę „West Bromwich“ atsilaikė iki pat 95-os minutės, kuomet rungtynės pasiekė savo pribloškiančią kulminaciją.

Per teisėjo pridėtą laiką „Liverpool“ uždirbo teisę kelti kampinį prie varžovų vartų. Prie desperatiško bandymo išplėšti pergalę prisijungė ir Alissonas, palikęs savo vartus ir prisijungęs prie komandos draugų varžovų baudos aikštelėje.

Trentas Alexanderis-Arnoldas atliko aukštą perdavimą link vartų, kur kamuolys surado Allisono galvą. Vartininkas puikiu smūgiu pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą, o savo komandos draugus ir sirgalius – į absoliučią ekstazę.

Tai buvo pirmasis atveji 129 metus egzistuojančio „Liverpool“ klubo istorijoje, kai komandai oficialiose rungtynėse įvartį pelnė jai atstovaujantis vartininkas.


Pergalė kilstelėjo Kloppo kariauną į penktąją turnyro lentelės vietą. Likus dviem turam iki sezono pabaigos „Liverpool“ tašku atsilieka nuo Londono „Chelsea“ ir trimis taškais – nuo „Leicester“ futbolininkų. Šie du klubai iki pirmenybių pabaigos dar sužais tarpusavio rungtynes.

Kiek anksčiau pasibaigusiose 34-ojo turo rungtynėse Londono „Crystal Palace“ rezultatu 3:2 palaužė Birmingemo „Aston Villa“, o Londono „Tottenham“ 2:0 pranoko Volverhamptono „Wolves“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)