Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais dėl stipriausios Lietuvos mažojo futbolo komandos vardo varžysis aštuonios ekipos, bet kai kurioms iš jų tai bus debiutinis sezonas.

Lyginant su praėjusiais metais, aikštėje neišvysime pertrauką darančius Vilniaus FK „Polivektrį“. Iš čempionato pasitraukė ir 2018 metų čempionai FK „Šilalė – Prolain“ ekipa, kuri praėjusiais metais liko penkta.

Šias komandas pakeis du debiutantai. Vienas iš jų – legendinis Panevėžio „Ekranas“, kuris varžysis ne tik II šalies lygoje, bet atsiųs savo atstovus kovoti ir Lietuvos mažojo futbolo čempionate.

Antri debiutantai – „Klaipėda City“ komanda. Iki 2019 metų uostamiesčio garbę gindavo FC „Suoliukas“, o po metų pertraukos Klaipėda ir vėl turės savo atstovus, tik šįkart jais bus salės futbolą praktikuojanti „Klaipėda City“ ekipa.

Be šių naujokų Lietuvos mažojo futbolo čempionate varžysis ir senbuviai – čempionų titulą ginantis Kauno „Arsenalas“, vice-čempionai „Hegelmann Minifootball“, bronzos medalius praėjusiais metais iškovojusi Jurbarko „Imsrė“, trečius metus čempionate žaidžianti FK „Akmenė“, nei vieno čempionato nepraleidęs Varėnos „Merkys“ ir praėjusių metų debiutantai KKSC „Prienai“.

Šių metų čempionatas vyks taip pat, kaip ir praėjusiais metais - dviejų ratų, 6 etapų, 14 turų sistema.

Lietuvos mažojo futbolo čempionato startas – gegužės 29 dieną Prienuose, o pirmosios čempionato rungtynės 12 valandą įvyks tarp vietos „Prienų“ ir Panevėžio „Ekrano“. Prienuose komandoms teks žaisti ir rugpjūčio 28 dieną. Taip pat du etapus priims Varėnos miestas, o po vieną etapą bus sužaista Jurbarke ir Naujojoje Akmenėje.

Lietuvos mažojo futbolo čempionato kovas planuojama baigti rugsėjo 11 dieną, jau minėtoje Varėnoje.

Kadangi tai bus jubiliejinis - penktasis čempionatas, organizatoriai pasirūpino, kad jis būtų pažymėtas deramai. Vyriausiuoju čempionato teisėju paskirtas garsus Lietuvos arbitras Gediminas Mažeika, o pirmajame bei paskutiniame Lietuvos čempionato etapuose Lietuvos mažojo futbolo Ambasadorius Deividas Šemberas, su savo sudaryta futbolo žvaigždžių komanda „Deividas ir Draugai“, sužais draugiškas 7x7 rungtynes su miestų-šeimininkų komandomis. Tokiu būdu siekiama įtraukti į mažojo futbolo veiksmą vietos futbolo bendruomenę.

D.Šembero komandoje žais tokie garsūs futbolo veidai kaip Valdas Ivanauskas, Andrius Skerla, Deividas Česnauskis, Andrius Velička ir Tadas Kijanskas.