Praėjusią savaitę Vilniaus „Žalgirį“ įveikusi „Hegelmann Litauen“ pratęsė sėkmingą žygį ir Kėdainiuose. Akistatoje su A lygos autsaideriais Kauno rajono komandai pergalę lėmė vienintelis tiklus Naurio Petkevičiaus smūgis nuo 11 metrų žymos. Kaip ir rungtynėse su „Žalgiriu“, Kėdainiuose 21 metų futbolininkas taip pat pasižymėjo 9 minutę.

Nors antroje rungtynių dalyje Kėdainių futbolininkai dažniau atakavo varžovų vartus, bet išsigelbėti nuo pralaimėjimo nesugebėjo. Be to, nuo 66 min. „Nevėžis“ rungtyniavo mažumoje, be pašalinto iš aikštės Juliaus Kasparavičiaus. Pernykščiai LFF Pirmos lygos nugalėtojai A lygoje patyrė jau 12 pralaimėjimą iš eilės ir su 3 taškais čempionate užima paskutinę vietą. Tuo metu ketvirtą pergalę iškovojusi ir 14 taškų surinkusi „Hegelmann Litauen“ ekipa A lygoje pakilo į 6 poziciją.

Kitame mače pirmą kartą šiame sezone Alytuje rungtyniavusi DFK „Dainava“ atėmė taškus iš Vilniaus „Riterių“. Aktyviau rungtynes pradėję šeimininkai surengė kelis pavojingus išpuolius, o vienas iš jų baigėsi baudiniu. 30 min. Saidas Hamuličius atliko perdavimą arčiau vartų, kamuolys atsimušė į ranką ir teisėjas skyrė baudinį. Prie 11 metrų atžymos stojęs Titas Vitukynas nesuklydo ir išvedė savo komandą į priekį.

Antrame kėlinyje iniciatyvą perėmę „Riteriai“ privertė šeimininkus plušėti gynyboje, bet galiausiai savo tikslą pasiekė. 69 minutę po Marko Pavlovskio perdavimo taikliai galva smūgiavęs Valentinas Jeriomenka rezultatą išlygino 1:1.

Netrukus M. Pavlovskis atliko precizišką perdavimą po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Valdui Paulauskui, tačiau pastarojo smūgį atrėmė puikiai sužaidęs Martynas Matijoška. Nors baigiantis rungtynėms aktyviau žaidė svečiai iš Vilniaus, bet rezultatas nepasikeitė.
Po 13 sužaistų rungtynių 10 taškų turinti „Dainava“ A lygoje užima 9 vietą, o 15 taškų turintys „Riteriai“ žengia 5 pozicijoje.

Šiandien 13 val. A lygos 14 turo rungtynėse dar susitiks „Kauno Žalgiris“ ir Telšių „Džiugas“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)