Čempionų lygos finalas iš Turkijos sostinės į Porto perkeltas dėl koronaviruso apribojimų. Lemiamą dvikovą „Estadio do Dragao“ stadione, kur paaiškės naujieji čempionai, galės stebėti apie 6000 sirgalių.

Čempionų lygos finalas jau antrus metus iš eilės vyksta Portugalijoje.

„Atimti iš sirgalių galimybę pamatyti finalą gyvai nebuvo išeitis, todėl džiaugiuosi, kad buvo rastas kompromisas“, – kalbėjo UEFA prezidentas Aleksanderis Čeferinas.

UEFA taip pat buvo susitikusi su Didžiosios Britanijos vyriausybė nariais bei šios šalies futbolo federacija, kad patartų galimybę surengti finalą „Wembley“ stadione Londone, tačiau bendro sutarimo dėl įvairių apribojimų nepavyko surasti.

„Sirgaliai daugiau nei 12 mėnesių negalėjo gyvai palaikyti savo komandų, dėl to labai liūdna. Būtų neteisinga, jei jie praleistų sezono kulminaciją“, – pridūrė A. Čeferinas.

Praėjusiais metais atidėtas UEFA Čempionų lygos finalas vyko Lisabonoje, ten triumfavo Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)