Tokiomis sankcijomis FIGC prezidentas Gabriele Gravina grūmoja dėl to, jog „Juventus“ yra vienas nepasisekusio futbolo Superlygos projekto iniciatorių ir vis dar neatsižada planų ateityje prie jo grįžti.

„Taisyklės yra aiškios. Jeigu artėjant kitam sezonui „Juventus“ vis dar bus neatsiribojęs nuo Superlygos, klubas negalės dalyvauti „Serie A“. Tai nuliūdintų sirgalius, bet taisyklės galioja visiems“, – teigė G. Gravina.

„Juventus“ kartu su Ispanijos grandais Madrido „Real“ ir „Barcelona“ vieninteliai galutinai nepalaidojo praėjusį mėnesį diskredituotos Superlygos idėjos. Praėjusį šeštadienį visi trys klubai bendru pareiškimu pasiskundė „patiriamu nepriimtinu spaudimu, grasinimais ir netoleruotinais teisės normų pažeidimais“.

Apie Superlygos formavimą iš pradžių skelbė 12 turtingiausių Europos klubų iš Anglijos, Ispanijos bei Italijos, bet 9 iš jų per kelias dienas viešai atsižadėjo tokių planų sulaukę itin neigiamos aplinkos reakcijos.

Praėjusį penktadienį pranešta, jog pastarasis devynetas dėl sukeltos sumaišties neteks 5 proc. pajamų už dalyvavimą kito sezono Europos turnyruose.

Trims paskutiniams atskalūnams UEFA žada griežtesnes bausmes.

„Kiti klubai greitai pripažino savo klaidas ir ėmėsi veiksmų, kad pademonstruotų savo įsipareigojimus Europos futbolui. To nepasakysi apie tas komandas, kurios tebėra susijusios su vadinamosios Superlygos projektu. UEFA su šiais klubais elgsis atitinkamai“, – teigė UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Devynerius metus paeiliui skintus čempionų laurus Milano „Inter“ stovyklai jau perleidęs „Juventus“ praėjusį savaitgalį Italijos pirmenybėse nusmuko į penktą poziciją ir rizikuoja nebepatekti į Čempionų lygą.

Tokios grėsmės Anglijoje nejaučia „Manchester United“, tačiau vietos sirgaliai vis tiek negali atleisti klubo savininkams ir vadovams net ir trumpo jų flirto su Superlyga.

Anglijos žiniasklaida praneša, jog klubas „Old Trafford“ stadioną apjuosė plienine trijų metrų aukščio tvora baimindamasis naujų aistruolių išpuolių.

Tokių priemonių imtasi prieš antradienio „raudonųjų velnių“ namų rungtynes su „Leicester City“.

Gegužės pradžioje jau teko atidėti principinę „Premier“ lygos dvikovą su „Liverpool“ – tuomet į aikštę išsiveržę protestuotojai sutrukdė pradėti rungtynes.

Prie stadiono susirinkę buvo per tūkstantį fanų, nepatenkintų „Manchester United“ savininkų iš JAV Glazerių šeimos sprendimu slapta jungtis į Superlygą. Nors dėl pandemijos tribūnos per rungtynes lieka tuščios, keli šimtai sirgalių sugebėjo prasibrauti į aikštę. Per neramumus sužeisti šeši policijos pareigūnai.

Atidėtos rungtynės su „Liverpool“ turėtų būti žaidžiamos ketvirtadienį.

Šalies čempionate Ole Gunnaro Solskjaero auklėtiniai tvirtai užima antrą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją