Pergalė Pepo Guardiolos auklėtiniams būtų garantavusi pirmą vietą čempionate ir įpusėjus rungtynėms atrodė, kad kitų alternatyvų paprasčiausiai nėra. 44 min. Raheemas Sterlingas išvedė „Manchester City“ į priekį, o jau per teisėjo pridėtą laiką į svečių vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys. Tačiau Sergio Aguero nusprendė išmėginti smūgį Panenkos stiliumi ir kamuolys atsidūrė „Chelsea“ vartininko Edouard Mendy rankose.


Galiausiai paaiškėjo, kad tai buvo kritinė „Man City“ klaida. Antrame kėlinyje aukštesnę pavarą įjungusi „Chelsea“ perėmė iniciatyvą ir sužaidus kiek daugiau nei valandą Hakimas Ziyechas rezultatą išlygino. Per paskutines 15 minučių „Chelsea“ pelnė net tris įvarčius, tačiau įskaitytas buvo tik vienas. Jau per teisėjo pridėtą laiką Marcosas Alonso pasiuntė tikrą bombą į Edersono ginamus vartus, ir šiam įvarčiui priekaištų neturėjo net VAR sistema.


Pergalė leido „Chelsea“ ekipai pakilti į 3 vietą Anglijos „Premier“ lygoje. 64 taškus po 35 rungtynių turintys „Aristokratai“ aplenkę „Leicester City“ ekipą. Tuo metu 80 taškų per 35 mačus surinkusi „Man City“ užtikrintai žengia pirmoje pozicijoje ir prieš artimiausius persekiotojus – „Manchester United“ ekipą turi 13 taškų pranašumą. Tiesa, „Man United“ futbolininkai yra sužaidę dvejomis rungtynėmis mažiau, bet jei jie rytoj pralaimės Birmingemo „Aston Villa“ komandai, jų viltys pasivyti „Man City“ subyrės į šipulius.

Beje, tai nebuvo paskutinė „Man City“ ir „Chelsea“ akistata šį sezoną. Gegužės 29 d. komandos susitiks paskutiniame – svarbiausiame sezono mūšyje – UEFA Čempionų lygos finale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)