Londono „Arsenal“, „AC Milan“, Londono „Chelsea“, Madrido „Atletico“, Milano „Inter“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ klubai neteks 5 proc. pajamų, kurios bus skirtos už dalyvavimą kito sezono Europos turnyruose.

UEFA pranešime skelbiama, kad „šie devyni klubai pripažįsta ir sutinka, kad „Super lygos“ projektas buvo klaida, atsiprašo sirgalių, nacionalinių futbolo asociacijų, nacionalinių lygų, kitų Europos klubų ir UEFA“.

Taip pat UEFA apsidraudė nuo ateityje galimos klubų savivalės: numatytos 100 mln. eurų baudos už dalyvavimą „neleistinose varžybose“, taip pat – 50 mln. eurų bauda, jei klubas pažeistų kurį nors kitą įsipareigojimą UEFA organizacijai.

Be to, šis devynetas turės bendrai 15 mln. eurų skirti vaikų, jaunimo ir masinio futbolo paramos programoms.

Pranešime nėra minimi kiti trys Superlygos klubai, jos įkurėjais laikomi Madrido „Real“, „Barcelona“ ir Turino „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)