Balandžio 29 dieną Diuseldorfo teismo rūmus užgulė visa vokiečių žiniasklaida, o visuomenė sulaikiusi kvapą laukė nuosprendžio, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, būtent tokia vyrui skirta bausmė sulaukė didelio nepasitenkinimo.

40-metis išklausė kaltinamąjį teismo nuosprendį, tačiau į kalėjimą nesėdo. Buvusiai futbolo žvaigždei teisėja Astrid Stammerjohann skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui.

Kalbėdamas teisme Ch. Metzelderis iš pradžių strigo, o paskui pradėjo kūkčioti. Su ašaromis akyse Diuseldorfo teismo rūmuose jis pripažino savo kaltę. Vokietis suvokė, kad pagal teismo nutartį nežengs už kalėjimo grotų, tačiau laisvėje bus sugniuždytas žmogus – vyro socialinis, visuomeninis bei profesinis gyvenimas jau ir taip virtęs griuvėsiais.

„Aš tas nuotraukas siunčiau, nors žinojau, kokios neapsakomos vaikų kančios slypi už kiekvienos iš jų. Aš palieku žaizdą, kuri jau niekuomet neužgis. Su tuo turėsiu gyventi visą likusį savo gyvenimą“, – kalbėjo Ch. Metzelderis.

Jis visų seksualinės prievartos aukų ir visuomenės prašė atleidimo: „Aš priimu bausmę ir esu morališkai kaltas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)