Jei UEFA Čempionų lygos finale susirems Anglijos futbolo grandai Londono „Chelsea“ ir „Manchester City“, UEFA Europos lygos finale futbolo tėvynei atstovaus tik vienas klubas. Tai – „Manchester United“, kuriam ginklus teks suremti su „Villarreal“.

„Manchester United“ atsakomosiose pusfinalio rungtynes ketvirtadienio vakarą išvykoje 2:3 (1:0) nusileido AS „Roma“ futbolininkams, bet „raudoniesiems velniams“ per akis pakako namie prieš savaitę pasiektos pergalės 6:2.

Tuo metu „Villarreal“ iš varžybų eliminavo dar vieną anglų pretendentą į finalą – Londono „Arsenal“ klubą. Atsakomosios komandų rungtynės Londone baigėsi 0:0, todėl „Villarreal“ tolyn žengė dėl namie pirmame susitikime iškovotos pergalės 2:1.

Mačo pabaigoje „Arsenal“ prispaudė svečius prie vartų ir sukūrė ne vieną pavojingą progą, bet pasiųsti kamuolio į vartus „kanonieriams“ taip ir nepavyko. „Villarreal“ treniruojantis Unai Emery šį Europos lygos turnyro etapą pasiekė jau penktą kartą. Baskas tris kartus finalą laimėjo su „Sevilla“ komanda, sykį jame suklupo būdamas būtent prie „Arsenal“ vairo.

UEFA Europos lygos laimėtojai iškovos tiesioginį kelialapį į kito sezono Čempionų lygos grupių etapo turnyrą ir bilietą į šių metų UEFA Supertaurės mačą, kuriame susirems su šio sezono Čempionų lygos laimėtojais.

„Manchester United“ Europos lygos finalą pasiekė antrą kartą istorijoje. Vienintelį kartą jame „velniams“ žaisti ir triumfuoti teko 2017-aisiais su Jose Mourinho prie vairo. „Villarreal“ šį turnyro etapą pasiekė pirmą sykį.

Europos lygos finalo mačas gegužės 26-ąją įvyks Gdanske, Lenkijoje.

Rezultatai

„Arsenal“ 0 – 0 „Villarreal“ (I rungtynės – 1:2, bendras rezultatas 1:2)

AS „Roma“ 3 – 2 „Manchester United“ (I rungtynės – 2:6, bendras rezultatas 5:8)

39' Edinsonas Cavani [0-1]
57' Edinas Džeko [1-1]
60' Bryanas Cristante [2-1]
68' Edinsonas Cavani [2-2]
83' Nicola Zalewskis [3-2]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)