Thomo Tuchelio auklėtiniai namie įveikė karališkąjį ispanų klubą 2:0 ir pusfinalyje triumfavo bendru rezultatu 3:1.

Abi komandos pradžioje patikrino vartininkų budrumą, tačiau šie nesunkiai atrėmė bet kokius bandymus pasiekti ankstyvą įvartį.

„Real“ nuo pat pradžių dominavo aikštėje kontroliuodamas kamuolį didžiąją laiko dalį.

18-ą min. greitoje kontratakoje po perdavimo iš krašto kamuolį gavęs Timo Werneris pasiuntė kamuolį į „Real“ vartų tinklą, tačiau teisėjas pakėlė nuošalės vėliavėlę ir įvartis nebuvo įskaitytas.

Netrukus daug rimtesnis buvo Karimo Benzemos smūgis ir „Chelsea“ vartus nuo užtikrinto įvarčio išgelbėjo tik vartininkas Edouardas Mendy.

28-ą min. Londono ekipa išmaudė varžovų gynėjus ir Kai Haveritzas, pamėginęs permesti kamuolį per vartininką, pataikė į skersinį. Tiesa, šalia buvęs T. Werneris galva pataisė netaiklų komandos draugo smūgį ir išvedė „Chelsea“ į priekį 1:0.


36-ą min. gerą progą išlyginti rezultatą turėjo K. Benzema, tačiau vėl „aristokratų“ vartus puikiai saugojo E. Mendy.

Po pertraukos K. Haveritzas pademonstravo dar kartą, kad gali nuginkluoti varžovų vartininką – galva smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į vartų skersinį.

„Chelsea“ atakos aštrėjo, tiesa, pasiekti antrąjį įvartį aikštės šeimininkams niekaip nepavyko iki 85-osios minutės. Th. Tuchelio auklėtinių pergalę ir triumfą įtvirtino Masonas Mountas, po gražaus Christiano Pulišičiaus perdavimo padidinęs „Chelsea“ persvarą 2:0.

Londono „Chelsea“ 2 – 0 Madrido „Real“ (pirmas mačas – 1:1)

28' [1 – 0] Timo Werneris
85' [2 – 0] Masonas Mountas

Kitame pusfinalyje antradienį „Manchester City“ namie 2:0 pranoko „Paris Saint-Germain“ ir triumfavo bendru santykiu 4:1.

„Manchester City“ pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į Čempionų lygos finalą – prieš tai Josepho Guardiolos auklėtiniai triskart paeiliui suklupo ketvirtfinalyje.

Tuo metu „Paris Saint-Germain“ nepavyko pakartoti pernykščio žygio, kuomet tik finale nusileista Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

UEFA Čempionų lygos finalas bus žaidžiamas gegužės 29 dieną Stambule, Turkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)