Josepo Guardiolos auklėtiniai 2:0 pranoko „Paris Saint-Germain“ ir pusfinalyje triumfavo bendru santykiu 4:1.

Svečiai nuo pirmų minučių stengėsi užgriūti Edersono ginamus vartus: smūgiuodamas galva Marquinhosas pataikė į skersinį, o teisėjas Bjornas Kuipersas net buvo paskyręs 11 m baudinį dėl tariamo Aleksandro Zinčenkos žaidimo ranka savo baudos aikštelėje.

Vis dėlto vaizdo peržiūra nepaliko abejonių – „Manchester City“ gynėjas kamuolį lietė petimi, tad baudinys buvo atšauktas.

Situacijai verčiant prancūzus atakuoti, šeimininkai ieškojo progų kontraišpuoliams, ir vienas jų 11-ą min. baigėsi įvarčiu. Po laiku spurtavusio A. Zinčenkos perdavimo smūgiavo Kevinas De Bruyne – nors belgo bandymas buvo blokuotas, kamuolys atšoko Riyadui Mahrezui, kuris tokios progos neiššvaistė.


Pelnytas įvartis tik sustiprino anglų pasitikėjimą savimi, ir palaipsniui žaidimas išsilygino, o PSG akivaizdžiai stokojo dėl traumos ant atsarginių suolo palikto rezultatyviausio komandos žaidėjo Kyliano Mbappe.

Po pertraukos kelti sumaištį varžovų baudos aikštelėje mėgino Angelis Di Maria ir Neymaras, bet „miestiečiai“ gynėsi atidžiai. O dar viena jų kontrataka galutinai išvaikė intrigą.

63-ią min. Philo Fodeno perdavimu pasinaudojo ir dublį užfiksavo R. Mahrezas.

Negana to, netrukus nesusitvardė ir už kvailas emocijas raudoną kortelę prieš save išvydo A. Di Maria.

„Manchester City“ pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į Čempionų lygos finalą – prieš tai J. Guardiolos auklėtiniai triskart paeiliui suklupo ketvirtfinalyje. Tuo metu „Paris Saint-Germain“ nepavyko pakartoti pernykščio žygio, kuomet tik finale nusileista Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Kitame pusfinalyje trečiadienį susikaus Londono „Chelsea“ (Anglija) ir Madrido „Real“ (Ispanija). Pirmasis mačas baigėsi 1:1.

Čempionų lygos finalas bus žaidžiamas gegužės 29 d. Stambule (Turkija).

„Manchester City“ 2 – 0 „Paris Saint-Germain“ (pirmas mačas – 2:1)
11' [1 – 0] Riyadas Mahrezas
63' [2 – 0] Riyadas Mahrezas
69' išvarytas Angelis Di Maria (PSG)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)