Sekmadienį „Zenit“ (61 taškas) namuose net 6:1 subombardavo artimiausią persekiotoją Maskvos „Lokomotiv“ (52 tšk.) ir turnyro lentelėjo tapo nebepavejamas.

Savotiškame pirmenybių „finale“ ryškiausiai žibėjo puolėjas iš Irano Sardaras Azmounas, surinkęs „hat-tricką“ ir įsitvirtinęs rezultatyviausių čempionato snaiperių sąrašo viršūnėje (19 įvarčių).

O kitas „Zenit“ puolėjas A. Dziuba pridėjo dublį ir toje pačioje rikiuotėje žengia antras (16 įv.). Vis dėlto 32-ejų Rusijos rinktinės senbuvis savaip pasistengė, kad būtent jo pavardė būtų linksniuojama po titulą atnešusių rungtynių.

Čia pat surengtoje apdovanojimų ceremonijoje augalotas puolėjas pasirodė persirengęs komiksų herojaus Deadpool kostiumu. Aukso medalis ant pakylos buvo užkabintas jo sūnui, kurį A. Dziuba laikė rankose.


Vėliau futbolininkas prisipažino, jog su neįprastu kostiumu ir kauke jam buvo „taip karšta, kad vos neužduso“.

„Šis veikėjas gali viską, o geriausias jo sugebėjimas – regeneracija. Tai labai tinka man. Laimėjau jau trečią Rusijos čempiono titulą, norėjau kaip nors pasilinksminti – galiu sau leisti“, – paaiškino A. Dziuba.

Kartu su visa „Zenit“ komanda „Premjer“ lygą jis laimėjo trečią kartą paeiliui. Iš viso klubo trofėjų lentynoje dabar yra aštuonios čempionų taurės.


Tuo metu dėl antros vietos ir kelialapio į UEFA Čempionų lygos atrankos varžybas dar virs nuožmi kova tarp „Lokomotiv“ bei rungtynėmis mažiau sužaidusio Maskvos „Spartak“ (50 tšk.).

Teorinių galimybių turi ir ketvirta pozicija besidalinantys Kazanės „Rubin“ bei „Soči“ (po 49 tšk.) ir šeštoje vietoje žengiantis Maskvos CSKA (47 tšk.).

Primename, kad „Zenit“ šiame sezone puikiai sekasi ir krepšinio aikštėse – Xavi Pascualio treniruojama klubo komanda laimėjo VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną, o Eurolygos atkrintamosiose varžybose iš paskutiniųjų kaunasi su favorite „Barcelona“.

Ketvirtfinalio serijos rezultatas kol kas lygos (2-2), o lemiamos penktosios rungtynės vyks antradienį Ispanijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)