Šiaulių „Gintra-Universitetas“ savo aikštėje sekmadienį net 18:0 (10:0) sutriuškino Utenos „Utenio“ vienuolikę ir iškovojo penktą pergalę. Tuo pačiu tai ir didžiausiu skirtumu šį sezoną laimėtos rungtynės A lygoje.

Įvarčių lietus į uteniškių vartus pasipylė nuo 7-osios rungtynių minutės. Įvarčių sąskaitą šiaulietėms atidarė Jessica Ayers, po kelių akimirkų rezultatą padvigubino Šiaulių ekipos atakų lyderė Rimantė Jonušaitė – 2:0. Beje, ši 17-metė futbolininkė į „Utenio“ vartus įmušė iš viso net 8 įvarčius.

Kartu su R.Jonušaite pirmajame kėlinyje savo įvarčius pelnė ir latvės Anastasija Ročane bei Karlina Miksone, o į pertrauką komandos išėjo „Gintrai“ jau pirmaujant dviženkliu skirtumu – 10:0.
Antrajame kėlinyje viešnioms iš Utenos ir toliau sunkiai sekėsi stabdyti įsibėgėjusių šiauliečių išpuolius – savąjį įvartį pelnė Jelena Čubrilo, debiutiniu tiksliu smūgiu pasižymėjo ir Livija Toropovaitė.

Penkias pergales iškovojusi ir net 39 įvarčius per penkerias rungtynes pelniusi „Gintra“ pirmenybėse užima pirmą vietą. Antroje žengianti Vilniaus MFA „Žalgiris“-MRU ekipa sekmadienį svečiuose 2:0 (1:0) įveikė Gargždų „Bangą“. Prie ketvirtosios sostinės ekipos pergalės per penkerias rungtynes tiksliais smūgiais prisidėjo žalgirietės Ugnė Lazdauskaitė ir Insa Fischer.

Į trečią vietą A lygoje pakilo „Kauno Žalgirio“ futbolininkės. Jos sekmadienį po permainingos kovos 2:1 (0:0) palaužė FK „Vilnius“ ekipą. Vilnietės pirmavo po Skaistės Petrauskaitės įvarčio 73 min,. bet jau po minutės kaunietė Ema Kriaučiūnaitė rezultatą išlygino, o 88 min. Danielė Svirnelytė įmušė pergalingą įvartį.

9 taškus per penkis turus surinkęs „Kauno Žalgiris“ čempionate užima trečią vietą, ketvirtoje su 6 taškais žengia Gargždų „Banga“, penktoje su 3 taškais yra FK „Vilnius“, o šeštoje vietoje esantis „Utenis“ taškų dar neturi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)