Svečiai per pirmas 45 minutes ilgai kontroliavo kamuolį, tačiau itin pavojingų šansų pasižymėti neturėjo.

Savo ruožtu, dvikovos pradžioje po Naurio Petkevičiaus perdavimo Vilius Armanavičius iššoko prieš vartininką, bet smūgiavo tiesiai į jį.

Pirmam kėliniui artėjant į pabaigą, Rokas Krušnauskas atliko galingą smūgį į artimąjį vartų kampą – kamuolys sudrebino virpstą.

Po pertraukos „Sūduva“ žaidė aktyviai ir greitai pelnė įvartį. Serge'as Nyuiadzi baudos aikštelėje galva numetė kamuolį Aleksandro Makasio link, kuris atitrūko nuo varžovų ir taikliai mušė iš arti, pasižymėdamas antrą sykį šiame sezone.

Sūduviečiai turėjo progų įtvirtinti savo pranašumą, tiesa, „Hegelmann Litauen“ ekipa galėjo atstatyti pusiausvyrą – su tolimu N. Petkevičiaus smūgiu susitvarkė Makis Giannikoglou. Maža to, svečiai vos neprisidarė sau problemų, tačiau komandą nuo R. Krušnausko smūgio išgelbėjo jį blokavęs Aleksandras Živanovičius.

Čempionato debiutantų vyr. treneris Andrius Skerla pirmą kartą į kovą metė pirmenybėse debiutavusį kolumbietį Jose Mosquera.

Rezultatas

„Hegelmann Litauen“ 0 – 1 „Sūduva“

48' [0:1] Aleksandr Makas

„Žalgiris“ nepaliko vilčių „Dainavai“

Penktadienį A lygoje vyko dar vienerios, tiesa, XI turo rungtynės. Čia Vilniaus „Žalgiris“ net 5:1 (2:0) suvarpė Alytaus „Dainavą“.

Į priekį nuo pat mačo pradžios dominavęs „Žalgiris“ išsiveržė jau 15-ąją minutę. Po Hugo Videmonto pakelto kampinio taikliu smūgiu pasižymėjo Ogenyi Onazi, kuriam tai buvo pirmasis įvartis su Vilniaus komandos marškinėliais.

28-ąją minutę H. Videmontas vėl rezultatyviai asistavo komandos draugui: šį kartą prancūzas baudos aikštelėje surado Francisą Kyeremeh, nukreipusį kamuolį į vartus.

Daugiau nei pusvalandį dainaviečiai atsilaikė bei turėjo šansą atgaivinti intrigą – 60-ąją minutę galėjo sušvelninti rezultatą realizuojant 11 m baudinį. Tiesa, Paulius Golubicko smūgis skriejo pro šalį.

Šis epizodus skaudžiai kirto svečiams: 62-ąją minutę puikiu tolimu šūviu pasižymėjo Mantas Kuklys, dar po dviejų minučių dubliu džiaugėsi F. Kyeremeh, o 66-ąją minutę be įvarčio neliko H. Videmontas.

„Dainavai“ 77-ąją minutę garbės įvartį įmušė Saidas Hamuličius, visgi, po trijų minučių antrą geltoną kortelę užsidirbo Vytautas Lukša, kuriam teks praleisti artėjančias svarbias rungtynes su Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkais.

„Žalgiris“ 5 – 1 „Dainava“

15' [1:0] Ogenyi Onazi
28' [2:0] Francis Kyeremeh
60' – Paulius Golubickas („Dainava“) nerealizavo 11 m baudinio
62' [3:0] Mantas Kuklys
64' [4:0] Francis Kyeremeh
66' [5:0] Hugo Videmontas
77' [5:1] Saidas Hamuličius
80' – raudona kortelė Vytautui Lukšai („Dainava“)

Prieš mačą neeilinis judesys fiksuotas stadiono prieigose: kumščius į darbą paleido abiejų komandų sirgalių grupuotės: „Žalgirio“ ultrų „Pietų IV“ atstovai ir „Dzūkų tankai“ („Dainavos“ fanai) su bičiuliais iš „B Tribūnos“ („Ryto“ ultros).

Vilniaus policija informavo, kad buvo pranešta, jog prie LFF stadiono mušasi apie 50 asmenų. Anot policijos, į įvykio vietą prisistačius pareigūnams žmonės pasišalino, vos keli buvo pagauti, jų tapatybės nustatytos, asmenys paleisti.

Teigiama, kad nebuvo nustatytas nusižengimas, pretenzijų niekas neturėjo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)