Rungtynės prasidėjo pavojingomis „Chelsea“ atakomis, o Timo Werneriui beliko graužti save dėl iššvaistytos šimtaprocentinės progos, kuomet vokietis iš 5 m smūgiavo tiesiai į vartininką Thibaut Courtois.

Bet netrukus komandos draugą paguodė Christianas Pulisičius: 14-ą min. sulaukęs juvelyrinio Antonio Rudigerio perdavimo, amerikietis išvengė varžovų gynėjų ir pasiuntė kamuolį į „Real“ vartų tinklą.

Nors ir toliau turėjo didelių problemų gindamasis, karališkasis klubas atsakė Karimo Benzemos smūgiu į svečių vartų virpstą, o 29-ą min. jau lygino santykį.

Po dviejų perdavimų galva oponentų baudos aikštelėje kamuolys pasiekė tą patį K. Benzema – prancūzas šūviu kaip iš patrankos nepaliko jokių vilčių „Chelsea“ vartų sargui Edouardui Mendy.

33-ejų puolėjui tai buvo 71-as įvartis Čempionų lygoje per karjerą, leidęs pasivyti kitą „Real“ legendą Raulį. Tik Christiano Ronaldo (134 įv.), Lionelis Messi (120) ir Robertas Lewandowskis (73) yra pasižymėję daugiau kartų.

Po pertraukos abi komandos pradėjo žaisti atsargiau ir rečiau lankėsi prie priešininkų vartų. „Real“ pamažu išlygino žaidimą, o dvikovos pabaigoje jau vertė gintis anglus, kurie neišvengė įtampos standartinių padėčių metu.

Tiesa, Thomaso Tuchelio auklėtiniai vis tiek dažniau atakavo varžovų vartus (smūgiai – 12 ir 10, į vartų plotą – 5 ir 2) ir kėlė daugiau kampinių (6 ir 4), „Real“ surinko daugiau įspėjimų (5 ir 1).

Zinedine'as Zidane'as antrame kėlinyje į kovą metė ir buvusį „Chelsea“ lyderį Edeną Hazardą, kuriam tai buvo pirmas pasirodymas Čempionų lygoje nuo praėjusio lapkričio.

Madrido „Real“ 1 – 1 Londono „Chelsea“
14' [0 – 1] Christianas Pulisičius
29' [1 – 1] Karimas Benzema

Atsakomosios rungtynės Londone laukia po savaitės.

„Real“ pusfinalyje paskutinį kartą kovėsi 2018-aisiais, kai rekordinį 13-ą kartą tapo čempionu, „Chelsea“ į stipriausių ketvertą grįžo pirmąsyk nuo 2012-ųjų, kuomet taip pat kilnojo taurę.

Ketvirtfinalyje Ispanijos klubas bendru santykiu 3:1 pranoko „Liverpool“ (Anglija), „aristokratai“ 2:1 eliminavo „Porto“ (Portugalija).

Kitame pusfinalyje trečiadienį ietis surems „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) ir „Manchester City“ (Anglija).

Čempionų lygos finalas bus žaidžiamas gegužės 29 d. Stambule (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)