Pabūgę UEFA, FIFA, nacionalinių federacijų, politikų, rėmėjų ir sirgalių spaudimo prieš tai mažiau nei per parą vienas po kito rankas pakėlė „Manchester City“, „Liverpool“, Londono „Arsenal“, „Manchester United“, Londono „Tottenham Hotspur“, Londono „Chelsea“ (visi – Anglija), Madrido „Atletico“ (Ispanija) ir Milano „Inter“ (Italija).

„Juventus“ neatsitiktinai į krūmus pasitraukė vienas paskutiniųjų – Italijos čempionų savininkas Andrea Agnelli buvo viena svarbiausių turtingųjų maišto figūrų, mat iki praėjusio pirmadienio būtent jis vadovavo Europos klubų asociacijai (ECA).

„Aš ir toliau neabejoju šio projekto grožiu – būtume sukūrę geriausią turnyrą pasaulyje. Deja, tai nebenutiks“, – sakė „gyvate“ UEFA prezidento Aleksandro Čeferino pavadintas A. Agnelli, kurio šeima taip pat valdo „Fiat“ koncerną.

Tuo metu įvairių leidinių skelbiama informacija leidžia suprasti, kad atsitraukimo kelią sau jau paruošė ir „Barcelona“.

Pranešama, kad Joano Laportos vadovaujamo katalonų klubo įsipareigojimas dalyvauti Superlygoje įsigaliotų tik tuo atveju, jei tokiems planams balsuodami pritartų maždaug pusantro šimto tūkstančių socios vadinamų klubo narių. Esą tokią išlygą „Barcelona“ buvo išsiderėjusi iš anksto.

Akivaizdu, kokie būtų balsavimo rezultatai Superlygos projektui vos per kelias dienas patyrus visišką fiasko.

Tad kol kas nebylus lieka tik „Real“ prezidentas Florentino Perezas, turėjęs tapti naujojo turnyro vadovu.

Taigi, nepaisant triukšmingo starto, turtingiausių žemyno klubų bandymas atsiskirti nuo UEFA varžybų sistemos baigėsi lygiai taip pat kaip ir ankstesniais kartais.

Uždaros lygos projektą stipriausi klubai vystė ir 2000-2008 metais, kai buvo susibūrę į vadinamą G-14 organizaciją, kuriai skirtingu metu priklausė nuo 14 iki 18 ekipų.

Nors G-14 taip pat nuolat grasindavo revoliucinėmis idėjomis, kaskart pasitenkindavo atsiriekusi didesnę pajamų dalį iš UEFA turnyrų. Kol galiausiai atsisakė karingos retorikos ir buvo transformuota į ECA, kuri dabar vienija pustrečio šimto Europos klubų, tarp jų – ir Vilniaus „Žalgirį“, Marijampolės „Sūduvą“ bei Vilniaus „Riterius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)