„Mums buvo aiškiai pasakyta, kad turime gėdytis ir visi be išimties žaidėjai, kurie kitais metais neketina likto komandoje, turėtų apsiš**ti. O tiems, kurie liks, sirgaliai žadėjo gyvenimą paversti pragaru, – pasakojo vienas anonimu panorėjęs likti „Schalke 04“ futbolininkas. – Galiausiai buvome apmėtyti kiaušiniais.

Tuomet atskriejo petardos ir situacija tapo nekontroliuojama. Fanai pasileido rėkdami mūsų link. Nuo to momento mes tik bėgome. Mes velniškai išsigandome. Nieko nepamenu, tik kad bėgau. Kai kurie iš mūsų gavo spyrius kojomis ir smūgius rankomis. Buvau šokiruotas ir nežinau, kaip mes galėsime žaisti likusias rungtynes“.

Apie tai pasakojęs žaidėjas metė priekaištą ir klubo atstovams: „Nesuprantu, kodėl apskritai buvo leista susikirsti mūsų ir fanų keliams. Policija mūsų laukė kažkur kitoje vietoje“.


Pats „Schalke 04“ klubas sureagavo į situaciją ir griežtai pasmerkė tokius fanų veiksmus.

„Net ir suprasdami neviltį ir kylantį pyktį dėl iškritimo iš Bundeslygos niekuomet netoleruosime tokių veiksmų, kuomet grasinama fiziškai susidoroti su mūsų žaidėjais ir darbuotojais. Klubas smerkia tokį fanų elgesį ir gina savo atstovus“, – skelbiama klubo pranešime spaudai.


Po sugrįžimo iš Bylefeldo, kur „Schalke 04“ nusileido vietos „Arminia“ 0:1, apie 1 val. 27 min. prie stadiono laukė apie 500 – 600 priešiškai nusiteikusių komandos fanų. Tuomet jau buvo aišku, kad „Schalke 04“ neišsaugos vietos Bundeslygoje ir po šio sezono iškris į žemesnę lygą.

Katastrofiškai nesėkmingas sezonas lėmė, kad „Schalke 04“ aukščiausiąją Vokietijos futbolo lygą palieka po 30 metų.


Keli žaidėjai iš baimės net nelipo iš autobuso, o kitus sirgaliai ėmė persekioti ir galiausiai užpuolė. Portalas Sport1.de praneša, kad buvo apgadinti kelių žaidėjų automobiliai.

Klubas pradėjo tyrimą ir kol kas jokių komentarų nepateikia. Taip pat panešama, kad fejerverkus tą pačią naktį į dangų leido principinių „Schalke 04“ varžovų iš Eseno ir Dortmundo fanų grupuotės.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)