56 metų strategas prie „Bayern“ vairo stojo 2019 metų lapkritį ir nuvedė komandą į triumfą Bundeslygoje, Vokietijos taurėje ir UEFA Čempionų lygoje.

„Pasakiau komandai, kad informavau klubo vadovybę apie savo ketinimą nutraukti kontraktą pasibaigus sezonui, – „Sky Germany“ kalbėjo H. Flickas. – Svarbu, kad komanda apie tai išgirdo iš manęs. Esu nepaprastai dėkingas, kad gavau galimybę vadovauti šiai ekipai“.

„Bayern“ vartininkas Manuelis Neueris teigė, kad minėtas momentas buvo itin emocionalus: „Apie buvo svarbu žaidėjams išgirsti pirmiems, nes su Flicku turėjome sėkmingą ir gražų laikotarpį“.

Jam antrino Thomas Mulleris. „Jis pasakė mums, kad išeina. Jis nepasakė priežasčių, o ir neprivalo. Jis atidavė per tuos pusantrų metų nepaprastai daug energijos. Norint būti „Bayern“ strategu, reikia turėti itin storą odą“, – kalbėjo jis.

Portalas sport1.de teigia, kad H. Flicko išėjimo priežastis – dialogo su „Bayern“ vadovais trūkumas. Teigiama, kad treneris ir sporto direktorius Haanas Salihamidzičius pastaraisiais mėnesiais nesutarė komandos komplektavimo klausimais.

„Praėjusiais metais komandoje – visi tai žino – buvo daugiau kokybės nei šį sezoną“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo H. Flickas.

H. Flickas taip pat laikomas vienu iš kandidatų perimti iš Joachimo Lowo rankų Vokietijos futbolo rinktinę po Europos čempionato vasarą. H. Flickas daugiau nei dešimtmetį dirbo J. Lowo asistentu.

Kas taps naujuoju „Bayern“ strategu? Žiniasklaidoje linksniuojamos Jurgeno Kloppo ir Juliano Nagelsmanno pavardės. Tiesa, abu juos prisivilioti į Miuncheną yra itin sudėtinga.

J. Kloppas turi sutartį su „Liverpool“ iki 2024 metų ir jau anksčiau paneigė visas spekuliacijas, kad galėtų viską nutraukti ir atvykti į bavarų žemę.

J. Nagelsmanno nenori paleisti „RB Leipzig“, už trenerio išpirką reikalaujantis apie 20 mln. eurų. Kiti galimi kandidatai į Miuncheno ekipos stratego kėdę – Ralfas Rangnickas ir Arsene'as Wengeras.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)