„Panevėžys“ galbūt ne taip lengvai, kaip tikėjosi, bet visgi sugrįžo į pergalingas vėžes A lygoje.

Rungtynėse su nuo pat antro turo vien nesėkmes štampuojančiu Kėdainių „Nevėžiu“ panevėžiečiai netruko įrodyti savo pranašumą ir tą padarė jau pirmojo kėlinio pradžioje. 15-ąją minutę po pakelto kampinio Pijus Širvys atitrūko nuo varžovo ir galingu smūgiu galva nukreipė kamuolį į vartus.

Visgi, po keliolikos minučių svečiai pasinaudojo varžovų klaida ir
atstatė pusiausvyrą. 27 min. Aretas Gėgžna kontratakos metu pamušė kamuolį link Motiejaus Burbos, kuris nepriekaištingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Tai buvo pirmasis Vilniaus „Žalgiriui“ priklausančio ir nuomos pagrindais šį sezoną Kėdainiuose žaidžiančio 17-mečio įvartis A lygoje.

„Panevėžys“ ir prieš tai buvo apgulęs varžovų vartus, tačiau su Eligijaus Jankausko bei Igno Kružiko smūgiais Sergijus Melašenka susitvarkyti sugebėjo. Vis dėlto 37-ąją minutę ukrainietis buvo priverstas traukti kamuolį iš ginamų vartų tinklo – dar vienu tiksliu smūgiu pasižymėjo dublį įforminęs P. Širvys.

Tačiau antro kėlinio viduryje svečiams vėl pavyko atstatyti pusiausvyrą. 62 min. „Panevėžio“ vartų sargas Danas Šimkevičius atrėmė M. Burbos smūgį, tačiau ataka tęsėsi ir ją įvarčiu pavertė Kėdainių komandos senbuvis A. Gėgžna.

Vis tik dvikovos pabaigoje „Nevėžis“ išsikvėpė ir nors komandą ne kartą gelbėjo S. Melašenka, tačiau atsilaikyti Kėdainių ekipai nepavyko. 84 min. po pakelto kampinio prie „Nevėžio“ vartų kilo sumaištis, kurią įvarčiu pavertė Matheusas Bissi, o jau per antrą pridėto laiko minutę pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Jorge'as Eliasas.

Per šešerias žaistas rungtynes 16 taškų surinkęs „Panevėžys“ A lygos turnyro lentelėje pakilo į antrą vietą. Nuo pirmaujančios Marijampolės „Sūduvos“ panevėžiečius skiria tik du taškai, tačiau Panevėžio ekipa dar turi vienerias rungtynes atsargoje. Šeštą nesėkmę iš eilės patyręs „Nevėžis“ su 3 taškais užima priešpaskutinę - 9 vietą A lygoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)