Šalies čempionas „Žalgiris“ namuose 1:2 (1:1) neatsilaikė prieš vicečempioną Marijampolės „Sūduvą“, kurie pirmenybėse pasiekė jau šeštą pergalę iš eilės.

Pirmame kėlinyje netrūko permainingos kovos. Žalgiriečiai pirmieji turėjo auksinę progą išsiveržti į priekį, kai 23 minutę uždirbo 11 metrų baudinį, kurio realizuoti stojo Hugo Videmontas. Prancūzo smūgis buvo galingas, tačiau pro šalį – kamuolys sudrebino vartų virpstą.

Gaisras netrukus kilo ir kitoje aikštės pusėje: Giedrius Matulevičius nepasinaudojo puikiu šansu, jo smūgį atrėmė komandą išgelbėjęs Edvinas Gertmonas.

Visgi 28 min. „Sūduva“ pasižymėjo. Buvęs žalgirietis Serge'as Nyuiadzi baudos aikštelėje išprovokavo Sauliaus Mikoliūno pražangą, o nuo 11 metrų atžymos tiksliai smūgiavo Nicolas Gorobsovas.

Tiesa, „Žalgiris“ kėlinio pabaigoje pavyko įmušti įvartį „į rūbinę“. Pirmą pridėtą laiko minutę tikslų tolimą smūgį paleido Milenas Gamakovas. Tai buvo pirmasis bulgaro įvartis šiame sezone

Atrodė, kad gresia kovingos lygiosios, bet antro kėlinio pabaigoje, 86 min., savo žodį tarė po keitimo aikštėje pasirodęs baltarusis Aleksandras Makasis.

Pagreitį įgauna ir Vilniaus „Riteriai“ – sostinės klubas svečiuose net 4:1 (1:0) nuliūdino Telšių „Džiugą“.

Tai buvo antroji Vilniaus ekipos pergalė paeiliui, o „Džiugas“ suklupo antrą sykį iš eilės.

Nuo pat pirmų minučių „Riteriai“ atakoje buvo aktyvesni ir ilgiau buvo su kamuoliu, tuo tarpu šeimininkams sunkiai sekėsi regzti savas atakas.

Svečių spaudimas davė vaisių pirmam kėliniui įsibėgėjus – po kampinio kamuolys atšoko Valentinui Jeriomenkai, kuris savo šansu pasinaudojo ir tiksliu smūgiu išvedė savo ekipą į priekį. Tai ir buvo vienintelis rungtynių veiksmas pirmame kėlinyje.

Visus pergalingus akcentus „Riteriai“ sudėjo iškart po pertraukos, surengę vieną efektyviausių spurtų šiame sezone, kai per šešias minutes pelnė net tris įvarčius.

Du kartus mušė komandos veteranas Valdemaras Borovskis, dar sykį pasižymėjo Mindaugas Grigaravičius ir svečių ekipos pranašumas abejonių nebekėlė – 4:0.

Po kelių minučių Andrius Lipskis rezultatą sušvelnino, tačiau tai buvo viskas, ką Telšių klubui pavyko nuveikti šiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)