Teisėjo asistentė Sian Massey-Ellis savotiškai išgarsėjo Irane, šios islamistinės šalies televizijai visais būdais stengiantis išvengti jos pasirodymo ekrane.

Irano piliečių teisių gynėjai socialiniuose tinkluose pranešė, kad futbolo rungtynių transliacija buvo pertraukta daugiau nei šimtą kartų vengiant nuogų S. Massey-Ellis kojų.

Į mačo transliaciją buvo nuolat įterpiamas „Tottenham Hotspur“ stadiono panoramos bendras planas.

„Televizijos cenzoriai sudrebėjo nuo teisėjos su šortais vaizdo. Kad tik to nepamatytų šalies publika, reikėjo sugadinti rungtynių transliaciją. Cenzūra yra užkoduota šios šalies režimo DNR“, – rašė su diskriminacija lyties pagrindu kovojančios aktyvistų grupės „Mano slapta laisvė“ paskyra.

Nuo 1979 metų Islamo revoliucijos, moterims Irane viešumoje privaloma dėvėti hidžabą – visą kūną dengiančią aprangą. Už šio reikalavimo nepaisymą gresia areštas ir griežtos bausmės.

Tiesa, nuo 2019-ųjų iranietėms bent jau leidžiama patekti į stadionų tribūnas – anksčiau buvo uždrausta ir tai.

Klausimas, kiek įvarčių dėl tokios cenzūros praėjusį savaitgalį išvydo Irano futbolo gerbėjai – „Manchester United“ rungtynes laimėjo 3:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)