Turnyro pusfinalyje susigrums „Manchester United“ ir „AS Roma“, kitoje poroje bilieto į finalą sieks „Villarreal“ ir Londono „Arsenal“. Pirmoji pusfinalio dvikova vyks balandžio 29 dieną, atsakomoji – gegužės 6 dieną.


Finalas UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 26 dieną Gdanske, Lenkijoje.

„Manchester United“ savo aikštėje po ankstyvo Edinsono Cavani (6 min.) įvarčio ketvirtadienį šventė pergalę prieš „Granada“ 2:0, o bendru rezultatu įtikinamai triumfavo 4:0.


Miglotos prognozės buvo kitoje ketvirtfinalio dvikovoje, kur Londono „Arsenal“ į atsakomąją dvikovą Prahoje stojo esant lygiam rezultatui 1:1. Savo nusiteikimą „kanonieriai“ pademonstravo jau pirmajame kėlinyje, kai per 6 min. pelnė tris įvarčius ir praktiškai pasiuntė „Slavia“ ekipą į nokautą.

Alexandre'as Lacazette antrajame kėlinyje pridėjo savo antrąjį įvartį ir „Arsenal“ po triuškinamos pergalės 4:0 žengė į pusfinalį su bendru rezultatu 5:1.

„Arsenal“ Prahoje turėjo verstis be savo 31 metų puolėjo Pierre-Emericko Aubameyango, kuris buvo priverstas stebėti pergalingą komandų draugų pasirodymą iš ligoninės. Futbolininkas užsikrėtė maliarija atstovaudamas Gabono rinktinei. Afrikos tautų taurės rungtynėse kovo 25 dieną Gabonas 3:0 įveikė Kongą. Maliarijos simptomai paprastai pasireiškia praėjus 7-18 dienų po infekcijos.

„Villarreal“ ketvirtadienį savo aikštėje įveikė Zagrebo „Dinamo“ 2:1 ir taip pat gana tvirtai žengė į pusfinalį triumfuodama bendru rezultatu 3:1.

Didžiausia intriga rezgėsi dvikovoje tarp „AS Roma“ ir Amsterdamo „Ajax“ komandų. Po pertraukos Brianas Brobbey išvedė svečius į priekį 0:1, tačiau 72-ą min. Edinas Džeko pelnė išlyginamąjį įvartį, kuris ir pelnė Italijos sostinės klubui bilietą į pusfinalį.

Visi atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių rezultatai:

„Manchester United“ 2 – 0 „Granada“ (bendras 4-0)

6' [1 – 0] Edinsonas Cavani
90' [2 – 0] Jesus Vallejo (į savus vartus)

Prahos „Slavia“ 0 – 4 Londono „Arsenal“ (bendras 1-5)

18' [0 – 1] Nicolas Pepe
21' [0 – 2] Alexandre'as Lacazette (11 m baud.)
24' [0 – 3] Bukayo Saka
77' [0 – 4] Alexandre'as Lacazette

„Villarreal“ 2 – 1 Zagrebo „Dinamo“ (bendras 3-1)

36' [1 – 0] Paco Alcaceras
43' [2 – 0] Gerardas Moreno
74' [2 – 1] Mislavas Orsičius

„AS Roma“ 1 – 1 Amsterdamo „Ajax“ (bendras 3-2)

49' [0 – 1] Brianas Brobbey
72' [1 – 1] Edinas Džeko

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)