Atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Prancūzijoje be savo puolimo mašinos Roberto Lewandowskio vėl žaidę Miuncheno atstovai nugalėjo 1:0 (1:0), bet bilietas į kitą etapą atiteko šeimininkei PSG ekipai. Ji pirmose rungtynėse Vokietijoje prieš savaitę pasiekė pergalę 3:2 ir tolyn žengė dėka didesnio išvykoje pelnytų įvarčių skaičiaus.

Pirmajame kėlinyje kur kas pavojingesnes progas kūrė aikštės šeimininkai, tačiau nors Neymaras turėjo net keletą galimybių pasižymėti, jos taip ir nebuvo išnaudotos – vienu atveju brazilui pritrūko tikslumo, kitu „Bayern“ vartus apsaugojo Manuelis Neueris.

Savo ruožtu „Bayern“ įvartį pasiekė – 40 min. kamuolį į šeimininkų vartus tiesiog jėga įstūmė kamerūnietis Maximas Choupo-Motingas.

Antrojo kėlinio pabaigoje „Bayern“ visiškai prispaudė PSG prie vartų, nuolat kėlė įtampą baudos aikštelėje ir buvo gana arti tikslo, tačiau dar sykį pralaužti paryžiečių gynybos neįstengė.

Taigi, pernykščių turnyro finalininkų akistatoje nugalėtojai šį sykį buvo kiti, o 2020-aisiais visus įmanomus titulus susišlavę „Bayern“ futbolininkai šiemet anksčiau laiko pasitraukė jau iš antro turnyro. Metų pradžioje jie sensacingai anksti iškrito iš Vokietijos taurės varžybų, kur nusileido antros šalies lygos Kylio „Holstein“ komandai.

Mehdi Taremi muša įvartį

Tuo metu kitose rungtynėse į pusfinalį žengė Londono „Chelsea“ futbolininkai, formalioje namų aikštėje Sevilijoje mačą „Porto“ komandai pralaimėję 0:1 (0:0). Anglams pakako prieš savaitę pirmose tarpusavio išvykos rungtynėse pasiektos pergalės 2:0.

Portugalijos komanda įtampą šeimininkams kelti ėmusį įvartį įmušė labai vėlai, jau per teisėjo pridėtą laiką (94 min.) pasižymėjo iranietis Mehdi Taremi. Dar sykį nukreipti kamuoliui į vartus „Porto“ tiesiog nebeliko laiko.

M. Taremi įvartį pelnė įspūdingu smūgiu per save ir apskritai tapo pirmuoju žaidėju iš Irano, pasižymėjusiu Čempionų lygos mače.

Kitos dvi pusfinalio dalyvės paaiškės trečiadienio vakarą. Dortmundo „Borussia“ Vokietijoje priims „Manchester City“ (I rungtynės – 1:2), o „Liverpool” Anglijoje sutiks svečius iš Ispanijos – Madrido „Real“ (I – 1:3).

Pusfinalyje „Chelsea” žais su „Liverpool” ir „Real” poros laimėtojais, o PSG surems ginklus su „Borussia“ ir „Manchester City“ poros kovą laimėjusia komanda.

Pusfinaliai numatyti balandžio 27-28 – gegužės 4-5 dienomis, o finalas – gegužės 29 dieną Stambule.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)