Komandų vyriausiems treneriams prieš rungtynes paskelbus sudėtis paaiškėjo, jog svečiams iš Liverpulio Pietų Anglijoje nepadės 14 įvarčių šiame sezone pelnęs Dominicas Calvertas-Lewinas ir norvegas Joshua Kingas.

Dviejų puolėjų įtraukimas į „Everton“ traumuotų pagrindinės sudėties žaidėjų sąrašą papildė jame nugulusių pavardžių skaičių iki devynių. Komandos treneris Carlo Ancelotti ant atsarginių žaidėjų suolo registravo tik 8 iš 9 galimų futbolininkų, iš kurių – du vartininkus: 21-erių metų portugalą Joao Virginia ir 19-os sulaukusį anglą Harry Tyrerį.

Legionieriaus iš MalioYveso Bissouma vedami šeimininkai susikūrė daugiau progų pasižymėti, tačiau abi komandos per 90 žaidimo minučių smūgiuoti į vartų plotą tesugėbjo tik 4 sykius – šeimininkai „Brighton“ tą padarė triskart, o „Everton“ – vos kartą.

Nuo 2017-ųjų metų aukščiausiame Anglijos futbolo divizione rungtyniaujantys „Brighton“ varžovus iš Liverpulio savo stadione priėmė ketvirtąjį kartą. Nė vienas iš šių „Everton“ vizitų Pietų Anglijoje svečiai nesibaigė pergalingai – klubai dusyk išsiskyrė lygiosiomis, o kitus du kartus savo pranašumą įrodė „Brighton“ ekipa.

Šeimininkai po lygiųjų rikiuojasi penkioliktoje turnyro lentelės vietoje ir jau septyniais taškais lenkia aukščiausiai tarp trijų iškritimo zonoje esančių komandų žengiančius Londono „Fulham“. Tašką į Liverpulį parsivežę „Everton“ užimą aštuntą poziciją.

Kiek anksčiau pasibaigusiose rungtynėse triuškinamą pergalę iškovojo dėl išlikimo lygoje desperatiškai kovojantys „West Bromwich Albion“ futbolininkai. Samo Allardyce'o auklėtiniai namuose 3:0 (2:0) nušlavė „Southampton“ vienuolikę.

Pirmame kėlinyje 32-ą minutę šeimininkus į priekį nuo 11-os metrų žymos išvedė brazilas Matheusas Pereira, o jau po trijų minučių rezultatą padvigubino po senegaliečio Mbaye Diagne rezultatyvaus perdavimo pasižymėjęs Mattas Phillipsas. Įtikinamą pergalę 69-ą minutę įtvirtino Callumas Robinsonas.

Vos 24 taškus per 31 turą surinkusiems nugalėtojams tai buvo antroji pergalė iš eilės. Pastarajame ture „WBA“ svečiuose sensacingai sutriuškino Londono „Chelsea“ rezultatu 2:5.

Nepaisant įkvepiančių rezultatų, klubo sirgaliams jau belieka melsti stebuklo – likus 7 turams iki čempionato pabaigos „West Bromwich Albion“ nuo saugios 17-os pozicijos atsilieka 7 taškais. 94-ą minutę galimybe sušvelninti rezultatą vienuolikos metrų baudiniu vėjais paleidę „Southampton“ po pralaimėjimo žengia keturioliktoje turnyro lentelės vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją