Pranešama, kad šią vasarą Miuncheno „Bayern“ klubas gali užmesti tinklus ant „Liverpool“ treniruojančio vokiečio Jurgeno Kloppo. Tokį planą Miuncheno atstovai gali bandyti įgyvendinti tuo atveju, jei dabartinis „Bayern“ strategas Hansas-Dieteris Flickas nuspręs priimti Vokietijos futbolo federacijos pasiūlymą ir stoti prie šalies nacionalinės rinktinės vairo.

Jau dabar aišku, kad Vokietijos rinktinės trenerio postas po Europos futbolo čempionato bus laisvas – jį palikti galutinai apsisprendė ilgus metus (nuo 2006-ųjų) nacionalinei komandai vadovavęs Joachimas Lowas.

Dabartinis „Bayern“ strategas Flickas yra laikomas vienu pagrindinių kandidatų pakeisti J. Lową. 56-erių H.D. Flickas Miuncheno komandą itin sėkmingai treniruoja nuo 2019-ųjų – praėjusį sezoną jo auklėtiniai laimėjo visus įmanomus titulus tiek Vokietijoje, tiek tarptautinėse varžybose.

Pažymėtina, kad Flikas beveik dešimtmetį Vokietijos rinktinėje buvo J. Lowo asistentu, puikiai pažįsta infrastruktūrą, žaidėjus, federacijos vadovus.

Savo ruožtu 53-ejų J. Kloppas „Liverpool“ stratego pareigas eina nuo 2015-ųjų. Į Angliją jis persikėlė iš gimtosios Vokietijos, kur septynerius metus treniravo Dortmundo „Borussia“ ekipą.

Praėjusį sezoną J. Kloppas su Liverpulio komanda tapo Anglijos čempionu, tačiau dabartinėse „Premier“ lygos pirmenybėse ekipa žygiuoja tik 6-oje turnyro lentelės pozicijoje ir kol kas yra netgi už kito sezono UEFA Čempionų lygos varžybų borto.

Europos futbolo čempionatas vyks birželio 11 – liepos 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)