Jei dvejose rungtynėse kova buvo gana įtempta, tai centrinėje turo dvikovoje tarp FK „Gintros“ ir MFA „Žalgirio“-MRU merginų intrigos (8:0) absoliučiai nebuvo.

Centrinė dvikova. Kai prieš tris savaites LMFA Žiemos taurės turnyro finale Ugnė Lazdauskaitė 75 minutę įmušė savo antrąjį įvartį, sostinės ekipa buvo vos per 1 tikslų smūgį nuo daugkartinių čempionių. Taip, tos dvikovos pabaigoje „Gintra“ varžoves iš Vilniaus pavaišino dar 2 tiksliais smūgiais, tačiau bendras tų rungtynių fonas buvo toks, kad prie sėkmės atskirose rungtynėse žalgirietės jau gali kautis su Šiaulių futbolininkėmis.

Galbūt atskirose rungtynėse ir gali, bet pirmajame rate tai nebuvo tos atskiros rungtynės. Čia intriga laikėsi vos 4 minutes, kai vartininkė Albina Fomčenko nesusikalbėjo su Viktorija Čiapaite ir pastaroji įsimušė įvartį į savo vartus.

Iš esmės, po šio epizodo tapo aišku, kad Vilniaus komanda neatsities. Savo ruožtu, šiaulietės darė tai, ką norėjo ir kaip norėjo. Net 7 čempionės sugebėjo pasižymėti ir tik vienintelė Rimantė Jonušaitė įformino dublį.

Komandos treneris Rimantas Viktoravičius po tokių rungtynių negalėjo išskirti nei vienos žaidėjos, nes jos visos žaidė tarsi uraganas. Įskaitant net ir tas, kurios praėjusiais metais stipriai kentėjo dėl traumų. Pavyzdžiui, Madison Gibson savaitgalį aikštėje praleido 45 minutes bei pasižymėjo sykį, o Lolita Žižytė į aikštę buvo mesta 57 minutę.

Kas nutiko žalgirietėms? Šios ekipos treneris Karolis Jasaitis sako, kad „šiaulietės tiesiog nuleido jo merginas ant žemės“, todėl atsakomybė už šias rungtynes krenta ant jo pečių.

Įsidėmėkite, Ema. Iš „Kauno Žalgirio“ rikiuotės iškritus Kamilei Vaičiulaitytei, komandos treneriai turėjo spręsti dilemą, kas pakeis komandos lyderę? Atsakymo labai ilgai laukti nereikėjo – penkiolikmetė Ema Kriaučiūnaitė savo žaidimu per dvejas rungtynes parodė, kad ta naujoji lyderė bus būtent ji.

„Kauno Žalgiris“ savaitgalį iškovojo antrą pergalę 2:0 nugalėjęs „Utenį“, o E. Kriaučiūnaitė pasižymėjo abiejose situacijose, kai kamuolys atsidūrė vartų tinkle. Tik priminsime, kad Ema pelnė pergalingą įvartį ir pirmajame ture, o tai labai aiškiai parodo, kad ši jauna mergina užaugo A lygai.

Galime prisiminti, kad į pagrindinę „Kauno Žalgirio“ komandą E. Kriaučiūnaitė „prasimušė“ praėjusių metų vasarą, kai komandai dėl traumų negalėjo padėti būrys komandos draugių. Jau pirmose rungtynėse prieš „Gintrą“ ji kartu su vaikystės drauge Rusne Makarevičiūte vos nusukūrė didžiausios praėjusio sezono sensacijos. Vėliau vykusiose rungtynėse ji ne kartą įrodė, kad toks sėkmingas pirmasis pasispardymas nebuvo atsitiktinis.

Abu įvarčius Ema įmušė po pertraukos, nors dar iki jos galimybę tą padaryti turėjo ir „Utenio“ merginos. Kaip sakė Arūnas Rastenis, kartais jo auklėtinėms pritrūksta paprasčiausiai pasitikėjimo.

Raudona kortelė. Trečiose savaitgalio rungtynėse Gargždų „Banga“ 1:0 nugalėjo FK „Vilniaus“ futbolininkes. Nepaisant to, kad progų gargždiškės nesukūrė daug, užteko, kad Lijana Gedminaitė pirmojo kėlinio pabaigoje padarytų tai, dėl ko jau daugelį metų yra viena svarbiausių komandos žaidėjų.

Kita svarbi žaidėja Monika Grikšaitė tapo pirmąja šio sezono futbolininke, kuri dėl dviejų gautų geltonų kortelių buvo pašalinta iš aikštės. Tuomet iki dvikovos pabaigos dar buvo likusios 26 minutės. Vilnietės bandė tuo pasinaudoti, tačiau sėkmė šįsyk buvo ne debiutančių pusėje.

Rinktinė. Sužaidusios antrojo turo susitikimus, geriausios šalies merginos susirinko į rinktinę, kuri Armėnijoje šią savaitę sužais net trejas kontrolines rungtynes: su Jordanijos, Libano ir Armėnijos atstovėmis.

Šaltinis
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)