Trečią kartą istorijoje taurę iškėlę baskai finalo rungtynėse 1:0 (1:0) pranoko kitą savo regiono ekipą – Bilbao „Athletic“.

63 min. vienintelį rungtynių įvartį nuo 11 m žymos pelnė Mikelis Oyarzabalis. Baudinys buvo skirtas už Inigo Martinezo pražangą baudos aikštelėje prieš Portu. Pažymėtina, kad mačo teisėjas prasižengusiam gynėjui pradžioje parodė raudoną kortelę, tačiau po VAR sistemos peržiūros sprendimą pakeitė ir apsiribojo geltona kortele.

„Real Sociedad” atstovai pirmą kartą taurę laimėjo dar 1909-aisiais, vėliau tai padarė 1987-aisiais, o paskutinį kartą iki vakar finale buvo žaidę 1988-aisiais.

Tai buvo dėl koronaviruso sustabdytų 2019-2020 m. Karaliaus taurės varžybų finalas – ilgiausias istorijoje turnyras perkėlus finalą užsitęsė beveik dvejus metus.

Jau po poros savaičių „Athletic“ turės antrą progą kovoti dėl to paties titulo. Toje pačioje Sevilijoje baskai žais jau 2020-2021 m. taurės turnyro finalą su „Barcelona“.

Pusfinaliuose katalonai bendru rezultatu 3:2 eliminavo „Sevilla“, o „Athletic“ tokiu pačiu santykiu peržengė Valensijos „Levante“ barjerą.

Bilbao komanda paskutinį kartą Karaliaus taurę iškovojo 1984 metais. Tą patį sezoną baskai paskutinįsyk tapo ir Ispanijos čempionais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)