Nors prieš šias rungtynes buvo tikimasi, kad praėjusiame sezone Lietuvos pirmenybėse antrą vietą užėmusios žagirietės mes rimtą iššūkį daugkartinėms šalies čempionėms, bet intriga išgaravo jau pačioje mačo pradžioje. Kuriozinis įvartis į viešnių vartus krito jau 5-ąją minutę, kai nesėkmingai sužaidus varžovių vartininkei kamuolį į savo vartus pasiuntė Viktorija Čiapaitė.

Po kelių minučių puikiomis progomis pasižymėti nepasinaudojo rezultatyviausia 2019 ir 2020 m. A lygos futbolininkė Rimantė Jonušaitė ir Šiaulių ekipos legionierė iš Latvijos Karlina Miksone. Vis dėlto 20 min. rezultatą šiauliečių naudai padvigubino Paulina Sarkanaitė – 2:0.

R.Jonušaitė savo šio sezono įvarčių sąskaitą atidarė 38 mačo minutę. Elegantiškai baudos aikštėje kamuolį susistabdžiusi puolėja stipriu smūgiu nuginklavo varžovių vartininkę Albiną Fomchenko – 3:0.

Prabėgus trims minutėms į visišką nokdauną varžoves pasiuntė tolimas ir tikslus K.Miksones smūgis – 4:0. Paskutinėmis pirmo kėlinio akimirkomis R.Jonušaitė pasinaudojo dar viena spraga vilniečių gynyboje ir dar kartą nuginklavo oponenčių vartininkę. Į persirengimo kambarius komandos patraukė Lietuvos čempionėms pirmaujant daugiau nei solidžiai – 5:0.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Tiesa, 53 min. MFA „Žalgiris“-MRU legionierė iš Ukrainos Nadiia Veherych baudos smūgiu sudrebino šiauliečių vartų skersinį, bet netrukus šeimininkių atstovė Jelena Čubrilo realizavo Simonos Veličkaitės išprovokuotą 11 metrų baudinį – 6:0.

Po dviejų minučių S.Veličkaitė ir pati pasižymėjo įvarčiu, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo po traumos atsigavusi Šiaulių ekipos legionierė iš JAV Madison Gibson – 8:0.

Per likusį laiką Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės dar sukūrė keletą progų, tačiau galutinis rezultatas nebepasikeitė – 8:0.

Šiaulių „Gintros” komanda iškovojo antrą pergalę 2021 metų Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybėse ir įsitvirtino turnyrinės lentelės viršuje. Taip pat dvi pergales pasiekė ir „Kauno Žalgirio” ekipa, po 3 taškus turi MFA „Žalgiris“-MRU ir Gargždų „Banga“. Be taškų lieka FK „Vilnius“ ir Utenos „Utenis“.

Moterų A lygos kovos sugrįš balandžio 17 dieną. Sekmadienį gausus Lietuvos čempionato atstovių desantas su Lietuvos nacionaline moterų rinktine išvyksta į Armėniją, kur dalyvaus tarptautiniame moterų futbolo turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)