Pagrindinis dvikovos laikas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis – 2:2 (2:1).

Į puolėjo iš Kroatijos Tomislavo Kišo dublį (32 ir 37 min.) tiksliais smūgiais atsakė Ernestas Veliulis (45 min. iš 11 m) ir Elivelto (49 min.).

Jau per teisėjo kompensuotą laiką, 90+4 min., auksinės progos neišnaudojo Sebastianas Vasquezas, iššokęs vienas prieš vieną, bet nepergudravęs vartininko Edvino Gertmono.

Visgi 11 metrų baudinių serijoje E. Gertmonui jau nepavyko išgelbėti žalgiriečių kailio. Herojiškai pasirodęs Rafaelis Broetto, kuris į aikštę žengė tik pačioje antrojo kėlinio pabaigoje, atrėmė net keturis iš šešių žaliai-baltų šūvių ir „Panevėžys“ šoko iš džiaugsmo – 3:2.

Tai – pirmoji „Panevėžio“ istorijoje iškovota Supertaurė.

Kova dėl LFF Supertaurės turėjo vykti dar vasario mėnesio 27 dieną, tačiau tada, komandose užfiksavus teigiamus COVID-19 atvejus, akistatą buvo nuspręsta nukelti. Abi komandos per tą laiką A lygos čempionate spėjo sužaisti po tris mačus.

LFF Supertaurės istorija Lietuvoje skaičiuojama nuo 1995-ųjų – tada šį trofėjų iškovojo Kauno „Inkaro“ futbolininkai. Tiesa, kauniečiams jis atiteko be mūšio – tame sezone Kauno klubas laimėjo ir čempionatą, ir taurę, tad šis trofėjus jiems priklausė automatiškai.

Jau po metų dėl titulo teko rungtis su Šiaulių „Kareda“ ir tada stipresni buvo būtent šiauliečiai – jie laimėjo rungtynes 2:1 ir iškovojo pirmąjį Supertaurės trofėjų savo istorijoje.

Vėliau dėl Supertaurės buvo kovojama beveik kiekvienais metais, išskyrus kelias išimtis – dėl titulo nebuvo žaista ir jis jokiai komandai neatiteko 1997, 1999, 2000, 2001, 2007, 2008 ir 2012 metų sezonuose.

Keitėsi ir varžybų vykdymo tvarka – anksčiau, jei lygą ir čempionatą laimėdavo viena ir ta pati komanda, Supertaurės trofėjus jai buvo įteikiamas be kovos.

Tokiu būdu Supertaurės laimėtojais du kartus (2002 ir 2004 m.) tapo FBK „Kaunas“, du sykius laimėjo Panevėžio „Ekranas“ (2010 ir 2011 metais), taip pat dukart be kovos titulą į savo kolekciją pridėjo Vilniaus „Žalgiris“ (2014 ir 2015 m.) bei vieną – jau minėtas Kauno „Inkaras“ (1995 m.).

Vėliau, pakeitus nuostatus, dėl LFF Supertaurės buvo žaidžiama net ir tuo atveju, jei abu pagrindinius sezono titulus laimi ta pati komanda – tokiu atveju A lygos čempionai žaisdavo su antrą vietą čempionate užėmusia komanda.

Žvelgiant į sėkmingiausias visų laikų Supertaurės komandas, sąrašo viršuje yra „Žalgiris“, titulą iškovojęs 7 sykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)