Pirmuosius taškus iškovojo Kauno rajono „Hegelmann Litauen“. Čempionato debiutantai pirmose savo sezono namų rungtynėse 2:0 (2:0) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“, kuriam tai buvo trečioji nesėkmė paeiliui.

Įvarčius šeimininkams pelnė Vilius Armanavičius (35 min.) ir gruzinas Levanas Mačarašvilis (40 min.).

Kitose rungtynėse Vilniuje vietos „Riteriai“ 2:2 (1:0) sužaidė su Alytaus „Dainava“.

Šeimininkai turėjo dviejų įvarčių persvarą po Artūro Dolžnikovo (38 min.) ir Mindaugo Grigaravičiaus (50 min.) įvarčių, tačiaų svečiai iš Dzūkijos išsigelbėjo realizuodami du 11 m baudinius.

Abu jie buvo skirti po šeimininkų žaidimo ranka savoje baudos aikštelėje. 53 min. taikliai smūgiavo Deivydas Matulevičius, o 88 min. pusiausvyrą atstatė Titas Vitukynas.

„Riteriai“ po šio epizodo surengė galingą vartų šturmą, tačiau jis apsiribojo M. Grigaravičiaus smūgiu į vartų konstrukciją.

Alytaus komanda jau trečias rungtynes sužaidė lygiosiomis ir išbrido iš neigiamos taškų zonos turnyro lentelėje, kurioje buvo atsidūrusi lygos valdybos sprendimu pačiose sezono išvakarėse.

Tuo metu trečiose vakaro rungtynėse Gargžduose vietos „Banga“ 1:2 (1:1) nusileido Marijampolės „Sūduvai“.

Svečiai 29 min. išsiveržė į priekį po Semiro Kerlos smūgio galva, tačiau jau po 3 min. „Banga“ išlygino rezultatą – Simonas Urbys iš toli pelnė vieną gražiausių šio sezono A lygos įvarčių.

Visgi paskutinį žodį mače vėl tarė svečių žaidėjas. 61 min. įvartį suvalkiečiai vėl pelnė galva po kampinio, o pasižymėjo Kule Mbombo.

Marijampolės klubo gretose šiame mače debiutavo kelis sezonus Vilniaus „Žalgirio“ garbę gynęs saugas Serge'as Nyuiadzi, kuris susitikimo pabaigoje buvo pakeistas.

Marijampoliečiai laikinai pakilo į trečiąją turnyro lentelės vietą, tačiau yra sužaidę rungtynėmis daugiau už dvi aukščiau esančias komandas. Gargždiškiai pralaimėjo visus tris žaistus mačus ir yra paskutiniai.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, sužaista, laimėta, lygiosios, pralaimėta, įmušta, praleista, įvarčių santykis, taškai)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)