Levene dirbusiam Lietuvos arbitrui Donatui Rumšui susitikimas turėjo būti lengvas kaip niekad. Teisėjui neprireikė parodyti nė vienos kortelės, nes kovos aikštėje nebuvo nė kvapo.

Belgijos rinktinė pataupė ant atsarginių suolo paliktus Romelu Lukaku, Driesą Mertensą bei Keviną De Bruyne, nepasigedo ir traumuoto Edeno Hazardo.

Treneriui Roberto Martinezui per akis pakako ir rezervinių pajėgumų. Po du įvarčius pelnė Leandro Trossardas bei Hansas Vanakenas, po vieną pridėjo Michy Batshuayi, Jeremy Doku, Dennisas Praetas ir Christianas Benteke.

„Sunku kalbėti. Galima tik atsiprašyti dėl tokio apgailėtino rezultato. Jeigu trūksta įgūdžių, belieka kliautis motyvacija. Bet šiandien jos visiškai nebuvo. Žaidėjai nuleido rankas ir iš esmės nustojo rungtyniauti. Man tai buvo didelis siurprizas. Negalėjau įsivaizduoti tokio pralaimėjimo net baisiausiame košmare“, – suglumęs buvo baltarusių vairininkas Michailas Markhelis.

Baltarusijos rinktinei iki šiol skaudžiausia nesėkmė tarptautinėje arenoje buvo pralaimėjimas austrams rezultatu 0:5 2003-iaisiais.

Po dar neregėto fiasko komandą ėmėsi kritikuoti ne tik futbolo gerbėjai ar specialistai.

Įžymus Baltarusijos rašytojas Saša Filipenka, kurio romanai ir pjesės išversti į dvylika pasaulio kalbų, priminė, jog pastaruoju metu nacionalinė komanda sutelkia ne visus geriausius šalies futbolininkus.

„Baltarusijos futbolo, o gal OMON'o rinktinė pralaimėjo antrai Belgijos sudėčiai 0:8. Tačiau čia nėra nieko keisto. Sunku žaisti su liežuviais užpakaliuose. Bet kuris baltarusis, kuriam teko visu greičiu bėgti nuo mentų, būtų lyderis šiame bevaliame kolektyve.

Reikia pažymėti, kad futbolininkai, kurie kvailai priešinasi kankinimams, į aikštę nėra leidžiami. Ten yra vietos tik tiems, kurie pasiruošę tylėti. Tik ekspertai gali atsakyti į klausimą, kas blogiau: būti mėšlu gyvenime ar mėšlu aikštėje? Tuo metu rinktinės treneris Markhelis deklaruoja, kad jo komanda žaidžia už tautą. Gal nebent už Belgijos tautą, nes į savąją jiems nusispjauti“, – socialiniame tinkle rašė S. Filipenka.

Baltarusijos futbolo federacijos vadovai anksčiau pasirašė ginčijamą šalies prezidentą Aleksandrą Lukašenką remiančius pareiškimus, palaikymą ilgamečiui lyderiui viešai demonstravo ir pats M. Markhelis.

Pasaulio čempionato atrankos E grupėje jo auklėtiniai dabar užima ketvirtą vietą (3 tšk.). Pirmosiose rungtynėse praėjusį savaitgalį baltarusiai namuose 4:2 įveikė Estiją.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)