Pirmadienį Lietuvos rinktinė grįžo į Lietuvą ir tęsė pasiruošimą paskutinei šio atrankos lango akistatai.

„Stipri, gerai subalansuota, žaidžianti aktyvų organizuotą futbolą. Laukia rimtas iššūkis, bet, manau, po mačo su Šveicarija būsime pasiruošę, atsigavę tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Šiemet žaidžiame pirmąsias rungtynes namuose, Vilniuje. Tiesa, be žiūrovų, bet manau, savas stadionas pridės mums pasitikėjimo. Duosime rimtą kovą Italijos komandai ir trečiadienį bandysime kuo geriau pasirodyti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Urbonas.

Vienas rinktinės lyderių Arvydas Novikovas prisipažino nekantriai laukiantis akistatos su italais.

„Pirmą kartą rungtyniausiu prieš juos. Bus labai įdomu susitikti su išties puikia rinktine, kurioje aibė aukščiausios klasės žaidėjų. Darysime viską, kad pasiektume gerą rezultatą“, – kalbėjo A. Novikovas.

Strategas dar kartą pasikartojo, kad pralaimėjimas Šveicarijai jį nuteikė optimistiškai.

„Neatsisakau savo žodžių, jog sužaidėme labai disciplinuotai, organizuotai gynyboje. Pripažįstu, kad nesukūrėme didelių sunkumų Šveicarijos rinktinės vartams. Darbas ir atsidavimas aikštėje, noras laimėti kiekvienoje situacijoje, tikrai buvo sveikintinas.

Būna visokie pralaimėjimai, bet šį vertinu pozityviai. Manau, ir vyrai po rungtynių Šveicarijoje nebuvo sugniuždyti ir nusiminę“, – tvirtino V. Urbonas.

„Tikiu, kad rasime daugiau situacijų, šansų, kad susikurtume pavojų prie varžovų vartų.

Įvardinti vieną ar kitą italų silpnybę būtų sudėtinga, nes nežinome varžovų sudėties. Bet pati italų žaidimo schema praktiškai nesikeičia, bruožai išlieka“, – paklaustas apie Italijos rinktinės silpnąsias puses kalbėjo V. Urbonas.

Strategas teigė, kad kontrolinėse rungtynėse su Kosovu mikrotraumą patyrė Gratas Sirgėdas, dėl to negalėjo talentingas saugas padėti kovoje su Šveicarija. Anot V. Urbono, trečiadienio akistatai bus pasiruošę visi žaidėjai.

V. Urbono laukia dilema dėl Edvino Girdvainio, kuris jau pasveikęs po traumos. Vienas pagrindinių rinktinės vidurio gynėjų neturi jokios žaidybinės praktikos, tad mesti jį į aikštę prieš italus – gana rizikingas sprendimas.

„Nelengva dilema. Manau, pasirinksime optimalų sprendimą, trečiadienį matysime situaciją ir nuspręsime dėl startinės sudėties“, – kalbėjo V. Urbonas.

Trečiadienį Lietuvos ir Italijos akistata LFF stadione – nuo 21:45 val.

Italija į Lietuvą atvyko savo sąskaitoje turėdama dvi pergales pasaulio čempionato atrankoje prieš Šiaurės Airiją ir Bulgariją.

Roberto Mancini Vilniuje savo rikiuotėje neturės „Paris Saint Germain“ dueto Alessandro Florenzi ir Marco Verratti. Pirmasis po sekmadienio mačo su Bulgarija jautė didelį nuovargį ir vengiant traumų rizikos jam nuspręsta suteikti poilsio, M. Verratti mače su bulgarais patyrė kairės šlaunies traumą.

Nebus ir Vokietijoje rungtyniaujančio saugo Vincenzo Grifo, kuris nekeliavo dėl Vokietijos taikomų griežtų COVID-19 apribojimų atvykstantiems iš Lietuvos. Tiesa, jei A. Florenzi ir M. Verratto – startinės sudėties žaidėjai, tai V. Grifo per pirmąsias dvejas atrankos rungtynes žaidė tik 6 minutes.

Standings provided by SofaScore LiveScore

R. Mancini vadovaujama Italijos rinktinė nepralaimėjo 24 rungtynes paeiliui bei fiksuoja 12-os pergalių seriją.

Paskutinį kartą Italija pralaimėjimo kartėlį jautė dar 2018 m. rugsėjo 10-ą, UEFA Tautų lygos turnyre 0:1 nusileista Portugalijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)