Pirmoje rungtynių dalyje vyko lygi kova, tačiau slovėnai nesusitvarkė su aikštės šeimininkų kapitonu A. Dziuba. Puolėjas 26 min. išvedė Rusijos rinktinę į priekį 1:0, o nepraėjus nė 10 minučių antrą kartą nuginklavo varžovų vartininką Janą Oblaką (35 min.).

Aikštės šeimininkų žvaigždė antrąjį savo įvartį pelnė po komandos draugo netikėto smūgio į vartus, kai kamuolys atšoko nuo slovėnų vartų skersinio.


Vis dėlto Slovėnijos futbolininkus tokia pradžia ne pribloškė, o privertė mobilizuotis. 36-ą min. Josipas Iličičius tolimu smūgiu į vartų kampą sušvelnino rezultatą – 2:1.

Po pertraukos abi komandos kūrė pavojingas progas, bet vartininkai žaidė nepriekaištingai ir rezultatas liko nepasikeitęs.

Pasaulio čempionato atrankos starte rusai išvykoje 3:1 nugalėjo Maltą, o Slovėnija 1:0 nugalėjo Kroatiją.

Rusija 2 – 1 Slovėnija

26' [1 – 0] Artiomas Dziuba

35' [2 – 0] Artiomas Dziuba

36' [2 – 1] Josipas Iličius

Kitose šeštadienio rungtynėse Juodkalnija G grupės rungtynėse Podgoricoje 4:1 (2:1) nugalėjo Gibraltaro nacionalinę ekipą. Nugalėtojams įvarčius pelnė Fatos Beqirajus (26, 46 min.), Marko Šimičius (43) ir Zarko Tomaševičius (53). Svečiams įvarto nuo 11 m baudinio žymos pelnė Reece'as Styche'as (30).

Valdo Urbono treniruojama Lietuvos rinktinė atranką pradės Šveicarijoje, Sant Galeno mieste.

Lietuvos ir Šveicarijos rungtynės prasidės sekmadienį 21 val. 30 min. Kitą savaitę trečiadienį Vilniuje lietuviai žais su C grupės favoritais tituluojamais Italijos rinktinės žaidėjais.

Lietuvos rinktinė (FIFA 129) trečiadienio vakarą kontrolinėse rungtynėse patyrė skaudžią nesėkmę, išvykoje 0:4 (0:1) nusileidusi Kosovo nacionalinei komandai (FIFA 117).

2022 metais Katare vyksiančio čempionato atrankoje dalyvauja 55 Europos komandos, suskirstytos į dešimt pogrupių. Jų nugalėtojai keliaus tiesiai į Katarą, o antrąsias vietas užimsiančios rinktinės varžysis papildomame atrankos etape dėl likusių trijų kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)