Paklaustas, kaip įvertintų prabėgusį sezoną, futbolininkas jį išskyrė į dvi dalis.

„Buvo dvejopas – iki Naujųjų metų ir po jų. Pirma dalis sekėsi neblogai, geriau nei anksčiau, bet vėliau treneris suprato, kad mes negalime kontroliuoti kamuolio, norėjo žaisti paprastesnį futbolą. Ir tai manęs nedžiugino, dėl to antra sezono pusė buvo niūresnė. Užėmėme šeštą vietą – pagal tai, kokią komandą turime, tai yra visai gera vieta“, – kalbėjo puolėjas.

Įdomu, kad Indijos čempionate komandos turėjo žaisti „burbuluose“. Kaip pabrėžė pats žaidėjas, priprasti lengva nebuvo.

„Sudėtinga, pakartoti tikrai nenorėčiau, penki mėnesiai be šeimos. Treniruotė, stadionas, restoranas... Gerai, kad turėjome šiek tiek žalios vejos, tad galėdavome išeiti, nes kai kurios komandos viešbutyje turėjo vos vieną aukštą. Miestas buvo atidarytas, bet ne mums“, – pasakojo N. Valskis.

Kalbėdamas apie laiką Indijoje, kur sužaidė jau du sezonus, N. Valskis teigė, jog metai buvo skirtingi.

„Pirmame sezone man viskas buvo nauja, niekas manęs nežinojo. Pradžioje buvo sunku, nežaidžiau nuo pirmų minučių ir supratau, kad reikia išlaukti savo šanso. Išlaukiau, pasinaudojau ir pradėjau važiuoti. Antram sezonui jau turėjau vardą, mane jau visi žinojo“, – prisiminė patyręs futbolininkas.

Jo manymu, Indijos futbolo lygį itin kelia ten rungtyniauti atvykstantys žaidėjai iš užsienio.

„Visur visi moka žaisti. Aišku, lietuviai stipresni už indus, nors ir jų yra įdomių. Bet legionierių ten atvažiuoja tikrai gerų. Turi jie resursų, bet labiausiai reikia investuoti į vaikučius, kad lygis kiltų“, – akcentavo žaidėjas.

N. Valskis taip pat įvertino Indiją kaip šalį ir prisiminė smagų vaizdą pirmą sykį atvykus į šalį.

„Iš lėktuvo išlipau, mane paėmė klubo žmonės, važiuojame, o gatvėmis vaikštinėja karvės, visada pirmenybė joms, – šypsojosi futbolininkas. – Bet vis tiek žinojau, kur važiuoju, buvau apsižiūrėjęs, kad švaros nebus. Buvo ką pažiūrėti, ką pamatyti, dar metams turiu kontraktą, tad grįšiu.“

Primename, kad sekmadienį Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos rungtynėse išvykoje susitiks su Šveicarija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)