Nukelto 2020-ųjų Europos futbolo čempionato rungtynės vyks įvairiose Europos šalyse nuo birželio 11-osios iki liepos 11-osios.

Šį mėnesį Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) užsiminė, kad norėtų matyti žiūrovus per rungtynes ir kad bet kuris iš 12 miestų galėtų būti pašalintas iš varžybų organizavimo, jeigu atsisakytų žiūrovų tribūnose.

„Į Europos čempionatą žiūrime optimistiškai. Jau turime susitarimą užpildyti tribūnas 50-čia procentų“, – valstybinė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Rusijos organizacinio komiteto vadovą Aleksejų Sorokiną.

„Dirbame, kad galėtume priimti aistruolius iš užsienio, ir to neatmetė valstybinės įstaigos“, – pridėjo jis ir sakė esąs įsitikinęs, jog varžybos galės būti vykti laikantis „minimalių galimų ribojimų“.

Miestai, kuriuose vyks čempionatas, turi iki balandžio 7-osios UEFA pateikti planus, kaip rungtynės bus organizuojamos ir kokios bus žiūrovų dalyvavimo sąlygos. Balandžio 19-ąją Montrė vyks kasmetinis UEFA vykdomojo komiteto posėdis.

Sankt Peterburgo stadionas talpina 61 tūkst. žiūrovų.

Jame turėtų vykti trys B grupės rungtynės: tarp Belgijos ir Rusijos, tarp Suomijos ir Rusijos, tarp Suomijos ir Belgijos bei vienos ketvirtfinalio rungtynės.

Rusija panaikino beveik visus epidemiologinius ribojimus dėl COVID-19, o sveikatos apsaugos pareigūnai sako, kad blogiausias pandemijos etapas šalyje baigėsi žiemą.

Rudenį, kai prasidėjo antroji COVID-19 pandemijos banga, šalyje nebuvo vėl įvestas karantinas, teikiant prioritetą ekonomikai.

Pagal oficialius skaičiavimus, Rusijoje fiksuota daugiau nei 200 tūkst. su koronavirusu susijusių mirčių – dvigubai daugiau negu nurodoma pagal kasdien fiksuojamų mirčių nuo COVID-19 sumą.

Rusijos sienos yra jau apie metus uždarytos beveik visiems užsieniečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)