Prancūzai tenkinosi lygiosiomis namuose su Ukraina 1:1.

Didier Deschampeso auklėtiniai pirmavo po Antoine'o Griezmanno tikslaus smūgio 19-ą min., bet 57-ą min. kamuolį į savo vartus netyčia nukreipė gynėjas Presnelis Kimpembe.

Kitose D grupės rungtynėse dviejų Teemu Pukki įvarčių nepakako Suomijai, išsiskyrusiai su Bosnija ir Hercegovina taikiai 2:2.

Kroatijos futbolininkai svečiuose 0:1 nusileido slovėnams, kuriems pergalę atnešė 15-ą min. pasižymėjęs Sandi Lovričius.

H grupės lydere tapo Rusija, išvykoje 3:1 susitvarkiusi su Malta. Po įvartį nugalėtojams pelnė Artiomas Dziuba, Mario Fernandesas bei Aleksandras Soboliovas.

Tuo metu Kipras be įvarčių sužaidė su Slovakija.

G grupėje namų sienų nepavyko apginti Latvijai 1:2 pralaimėjusiai juodkalniečiams. Nors Janis Ikauniekas pirmame kėlinyje buvo išvedęs kaimynus į priekį, Stevano Jovetičiaus dublis paliko latvius tuščiomis.

Kitose rungtynėse Norvegija 3:0 pasismagino Gibraltare, o Turkija 4:2 nustebino Nyderlandus.

E grupėje dėl vyriausybės priimtų kelionių suvaržymų Liubline (Lenkija) namų dvikovą turėję žaisti estai buvo priversti nuolat traukti kamuolį iš vartų. Čekijai pralaimėta 2:6. „Hat-tricką“ nugalėtojų gretose surinko Tomašas Součekas.

Vienoje įdomiausių pirmojo turo akistatų Velsas svečiuose pirmavo prieš belgus, kuomet 11-ą min. pasinaudojęs Garetho Bale'o perdavimu kamuolį į tinklą nukreipė Harry Wilsonas.

Tačiau dar pirmame kėlinyje svarstykles savo naudai nusvėrė Kevinas De Bruyne ir Thorganas Hazardas, o 73-ią min. tašką padėjo 11 m baudinį realizavęs Romelu Lukaku.

A grupėje Europos čempionė Portugalija Vokietijoje tik dėl Maksimo Medvedevo įvarčio į savus vartus 1:0 palaužė Azerbaidžaną, o Serbija su dubliu pasižymėjusiu Aleksandaru Mitrovičiumi priešakyje namuose 3:2 pranoko Airiją.

2022 metais Katare vyksiančio čempionato atrankoje dalyvauja 55 Europos komandos, suskirstytos į dešimt pogrupių. Jų nugalėtojai keliaus tiesiai į Katarą, o antrąsias vietas užimsiančios rinktinės varžysis papildomame atrankos etape dėl likusių trijų kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)