Pats „Manchester City“ gandus apie stiprinamą duomenų analizės departamentą komentuoja šykščiai, tik patvirtina, jog visi pakviesti mokslininkai specializuojasi fizikos srityje.

„Daily Mail“ teigimu, taip klubas bando išsiveržti į priekį technologinėse lenktynėse. O konkrečiau, mėgina aplenkti šios srities lyderiu laikomą „Liverpool“.

Pastaruoju metu ne vienas Europos grandas siekia proveržio simuliacijų, skirtų taktikos naujovėms išbandyti, srityje.

„Man City“ bendradarbiauja su tarptautine kompanija „Acronis“, kaupiančia nesuskaičiuojamas valandas įrašų, kurie gali būti panaudoti kuriant algoritmus, skirtus apskaičiuoti prognozuojamus varžovų žaidimo modelius ir pagal tai parinkti atitinkamą taktiką.

Vienas Josepo Guardiolos asistentų Rodolfo Borrellis po keitimo į aikštę žengiantiems „Manchester City“ žaidėjams pateikia instrukcijas naudodamas kito klubo partnerio SAP programas.

Jų specifika laikoma konfidencialia – viešai deklaruojama tik tiek, jog futbolininkams išmaniuosiuose renginiuose būna pateikiama apdorota informacija apie varžovus ir taktiniai planai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)