Po trečiadienio rungtynių paaiškėjo visi UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio dalyviai.

Tai – „Manchester City“ (Anglija), Madrido „Real“ (Ispanija), „Porto“ (Portugalija), „Liverpool“ (Anglija), „Paris Saint Germain“ (Prancūzija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Miuncheno „Bayern“ ir Londono „Chelsea“.

Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai bus traukiami kovo 19 dieną Nione, Šveicarijoje.

Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės vyks balandžio 6/7 dienomis, atsakomosios – balandžio 13/14 dienomis. Pusfinaliai bus žaidžiami atitikamai balandžio 27/28 ir gegužės 4/5 dienomis.

Finalas vyks gegužės 29 dieną Stambulo Ataturko olimpiniame stadione.


Daugiausiai intrigos kėlusi dvikova smarkiai nuvylė Ispanijos čempionato lyderės Madrido „Atletico“ gerbėjus. Londono „Chelsea“ kontroliavo kamuolį ir kūrė pavojingas progas, o Diego Simeone auklėtiniai beviltiškai mėgino pramušti pavyzdingai surikiuotą varžovų gynybą.

„Mėlynuosius“ į priekį 34-ą min. išvedė Hakimas Ziyechas, o paskutinį tašką šioje dvikovoje padėjo po keitimo per pridėtą rungtynių laiką antrąjį „Chelsea“ įvartį pelnęs Emersonas.

Teisėjas 82-ą min. iš aikštės pašalino alkūne sąmoningai varžovui trenkusį „Atletico“ gynėją Stefaną Savičių.


Gal kiek netikėtai, bet užtikrintai „Chelsea“ laimėjo atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes 2:0, o bendru rezultatu triumfavo 3:0.

Londono komanda Čempionų lygos ketvirtfinalį pasiekia pirmą kartą nuo 2014 metų.

Miuncheno „Bayern“ savo aikštėje 2:1 nugalėjo Romos „Lazio“ ir užtikrintai su bendru dviejų rungtynių rezultatu 6:2 žengė tolyn.

Daugkartinius Vokietijos čempionus į priekį išvedė Robertas Lewandowskis, kai 33-ią min. realizavo 11 m baudinį. Rezultatą 73-ią min. padvigubino po keitimo aikštėje pasirodęs Ericas Maximas Choupo-Motingas.

„Lazio“ ekipai paguodos įvartį 82-ą min. pelnė Marco Parolo.

Miuncheno ekipa į Čempionų lygos ketvirtfinalį patenka 19-ą kartą. Tai – naujasis šių varžybų rekordas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)