„Real“ namuose 3:1 įveikė Bergamo „Atalanta“ ir Čempionų lygos aštuntfinalyje pranoko italus bendru santykiu 4:1.

Viena ryškiausių vakaro žvaigždžių buvo S. Ramosas. Tik praėjusią savaitę po plyšusio menisko operacijos į rikiuotę sugrįžęs 34-erių ekipos kapitonas 60-ą min. realizavo Viniciuso uždirbtą 11 m baudinį, į savo sąskaitą įsirašydamas jau 15-ą įvartį per karjerą Čempionų lygoje.


Tarp rezultatyviausių visų laikų gynėjų jam betrūksta vieno tikslaus smūgio iki pirmaujančios kitos „Real“ praeities garsenybės Roberto Carloso.

Apskritai S. Ramosui tai buvo jau 101-asis įvartis vilkint „Real“ marškinėlius visose varžybose. Dar 24 kartus jis yra pasižymėjęs atstovaudamas Ispanijos rinktinei ir trissyk – savo pirmajam klubui „Sevilla“.

Realizuotas baudinys padidino „Real“ persvarą iki 2:0, ir apimtas emocijų S. Ramosas nė neketino sustoti. Bet „Real“ vairininkas Z. Zidane'as turėjo savų planų.

Regis, kapitono keitimas buvo numatytas iš anksto, kadangi atsarginis vidurio gynėjas Ederis Militao apšilimą atliko nuo pat pertraukos.

S. Ramosas aikštės palikti nenorėjo – savo ekipos atsarginių suolui jis pirštais rodė prašantis dar bent dešimties žaidimo minučių.

Tačiau 64-ą min. vis dėlto buvo pakviestas pasikeisti.

Palikdamas aikštę S. Ramosas prisidengęs veidą striukės skvernu kažką pasakė Z. Zidane'ui ir čia pat pakštelėjo į skruostą.

Į tribūną gynėjas nuėjo neslėpdamas šypsenos, pokštai liejosi ir epizodą įvertinusiuose socialiniuose tinkluose, tik visada rimtas bei santūrus Z. Zidane'as akimirką atrodė suglumęs.

„Pasiekėme puikų rezultatą, nors galėjome įmušti ir daugiau įvarčių. Nesitikėjome tokio aktyvaus spaudimo nuo rungtynių pradžios, bet greitai prisitaikėme dėl trijų gynėjų schemos. Žinojome, kad taip žaisti gali būti pavojinga turint omenyje, kokie greiti šie varžovai, bet viskas pavyko nuostabiai. Negalima sakyti, kad priešininkai rimtai mums grasino“, – rungtynes vėliau komentavo S. Ramosas.

Vis dėlto „Real“ gynybai nepavyko visiškai neutralizuoti pagarsėjusio „Atalanta“ puolimo. Savų progų turėjo ir Robinas Gosensas, ir po keitimo pasirodęs Duvanas Zapata, o vienintelį įvartį baudos smūgiu pelnė Luisas Murielis.

Šeimininkams įtvirtinti savo pranašumą leido grubios Italijos ekipos klaidos. Pirmąjį įvartį Karimas Benzema pelnė netiksliai kamuolį į aikštę pasiuntus vartininkui Marco Sportiello, o 11 m baudiniu virto prastas Josipo Iličičiaus perdavimas aikštės viduryje.

Paskutinį tašką padėjo po keitimo pasirodęs Marco Asensio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)