Mačo pabaigoje „vilkų“ atstovus ir gerbėjus išgąsdino vartininko iš Portugalijos Rui Patricio trauma, dėl kurios teko keliolikai minučių stabdyti žaidimą.

Komandos draugui keliu į galvą netyčia pataikė gynėjas Conoras Coady. Smūgis buvo nokautuojantis – R. Patricio liko gulėti ant žolės be sąmonės ženklų.

33-ejų vartų sargą iš karto apsupo greitosios pagalbos medikai, jam buvo uždėta deguonies kaukė. Suteikus pirmąją pagalbą portugalas buvo ant neštuvų išgabentas iš aikštės ir nuvežtas į ligoninę.

Iš tribūnos nemalonų vaizdą aikštėje stebėjo Rui Jimenezas – „Wolverhampton“ atakų lyderis iš Meksikos, nerungtyniaujantis nuo praėjusio lapkričio, kuomet po susidūrimo su Londono „Arsenal“ gynėju Davidu Luizu jam įskilo kaukolė ir prireikė galvos operacijos.

Pirmosios žinios apie R. Patricio sveikatos būklę buvo geresnės nei puolėjo atveju.

„Jam viskas tvarkoje, jis sąmoningas, prisimena incidentą. Jis turėtų pasveikti“, – sakė šeimininkų strategas Nuno Espirito Santo.

Tačiau dalis Anglijos futbolo bendruomenės taško čia nededa.

Grėsminga R. Patricio trauma nutiko visiškai bereikalingu momentu – tęsiant žaidimą, nors iš tiesų jis jau turėjo būti sustabdytas.

Įvartis, kuriuo greitą „Liverpool“ ataką užbaigė Mohamedas Salah, buvo atšauktas dėl nuošalės.

Egiptietis į ją pateko akivaizdžiai, tad teisėjo asistentui tai neturėjo būti sunkus sprendimas. Vis dėlto vadovaudamasis rekomendacijomis jis vėliavėlės iš karto nekėlė, leisdamas epizodą įvertinti VAR.

Socialiniuose tinkluose futbolo mėgėjai greitai ėmė kaltinti taisykles dėl R. Patricio traumos.


Diplomatiškai susirūpinimą reiškė tiek „Wolverhampton“, tiek „Liverpool“ vairininkai.

„Smegenų sutrenkimas visada yra pavojingas dalykas. Tačiau reglamentas – visiškai aiškus. Tokių situacijų bus ir daugiau, tai – tikrai ne vienintelis kartas“, – pažymėjo N. E. Santo.

„Visi matė nuošalę, tačiau tokios taisyklės. Jau esame kalbėję, kad kai kurias jų ateityje neabejotinai reikėtų peržiūrėti“, – pridūrė portugalo kolega Jurgenas Kloppas.

„Liverpool“ po vienintelio Diogo Jota įvarčio pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje laimėjo rungtynes 1:0 ir turnyro lentelėje bent laikinai pakilo į šeštą vietą (46 taškai).

„Wolverhampton“ žengia 13-oje pozicijoje (35 tšk.).



Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)