Paryžiuje dviejų Europos sunkiasvorių akistata baigėsi lygiosiomis 1:1.

Pirmąsias aštuntfinalio rungtynes namuose 1:4 pralaimėjusi „Barcelona“ kur kas aktyviau pradėjo susitikimą. Keliskart pavojingai smūgiavo Ousmane'as Dembele, į skersinį pataikė Sergino Destas, L. Messi nepasiekė kamuolio prie pat varžovų vartų.

Vis dėlto katalonų įkarštį atvėsino Clemento Lenglet klaida – prancūzas savo baudos aikštelėje prasižengė prieš Mauro Icardi, o 11 m baudinį realizavo Kylianas Mbappe.

Svečiai nurimo neilgam – 37-ą min. plotelį erdvės gavęs L. Messi iš daugiau nei 20 metrų pykštelėjo tiesiai į viršutinį vartų kampą.

Argentiniečiui tai buvo penktas įvartis šiame Čempionų lygos sezone, bet pirmasis, įmuštas ne smūgiuojant nuo 11 m žymos.

Tačiau tas pats „Barcelona“ lyderis ir palaidojo atgimstančias komandos viltis. Jau per pridėtą pirmo kėlinio laiką Layvinas Kurzawa baudos aikštelėje pažeidė taisykles prieš Antoine'ą Griezmanną.

Kaip įprasta, realizuoti baudinio stojo L. Messi, tik šįkart smūgis visiškai nepavyko. PSG vartininkas Keyloras Navasas kojomis nukreipė kamuolį į skersinį, nuo kurio šis atšoko atgal į aikštę.

Po pertraukos „Barcelona“ nebesugebėjo dar kartą sukelti tokio spaudimo prancūzams ir taip anksti iš Čempionų lygos pasitraukė pirmą kartą nuo 2007 metų.

Savo ruožtu, PSG atsikeršijo etatiniams savo varžovams Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose, kurie per pastaruosius septynerius metus juos buvo eliminavę net tris kartus.

Kitame aštuntfinalyje „Liverpool“ identišku rezultatu bei scenarijumi kaip ir pirmajame tarpusavio mače 2:0 pranoko „Leipzig“.

Anglijos ekipa pirmame kėlinyje turėjo daugiau progų, tačiau vartininko Peterio Gulacsi nesugebėjo įveikti nei Mohamedas Salah, nei Diogo Jota.

Kitoje aikštės pusėje arčiausiai tikslo buvo Alexanderis Sorlothas, po kurio smūgio galva kamuolys nuskriejo į skersinį.

Įpusėjus antram kėliniui galiausiai visus reikalus sutvarkė vienas po kito pasižymėję M. Salah ir Sadio Mane.

Įdomu, jog tie patys futbolininkai ir ta pačia tvarka po pertraukos įvarčius mušė ir Vokietijoje.

Primename, kad antradienį pirmieji į ketvirtfinalį žengė Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) ir „Porto“ (Portugalija) klubai.

Rezultatai: skliausteliuose – pirmų rungtynių baigtis

„Paris Saint-Germain“ 1 – 1 „Barcelona“ (4:1)
30' [1 – 0] Kylianas Mbappe (iš 11 m)
37' [1 – 1] Lionelis Messi
45+3' Lionelis Messi nerealizavo 11 m

„Liverpool“ 2 – 0 „Leipzig“ (2:0)
71' [1 – 0] Mohamedas Salah
74' [2 – 0] Sadio Mane

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)